El nostre blog

Publicado el dia

Amanida de llegums

L’amanida de llegums és un plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en sal i  baixa en calories.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min.
Temps de cocció: 0 (fins a 2 h.)

Informació nutricional

Kcals totals del plat: 365
Hidrats: 183 (50%)
Proteïnes: 76 (21%)
Greixos: 106 (29%)

Ingredients

25 g de cigrons
25 g de llenties
25 g de mongeta seca
1/4 de pebrot verd
1/4 de cogombre
1/2 ceba petita
1 tomàquet petit

Per a la marinada:

1 cullerada d’oli d’oliva
1 cullerada de vinagre de vi o balsàmic
1 pessic de sal
1 pessic de pebre negre

Preparació

Feu bullir, per separat, cada un dels llegums, amb força aigua freda i a foc lent. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc al mínim i deixeu-los coure fins que estiguin tendres. Si els llegums són de conserva, coleu-los per retirar l’aigua que porten i reserveu-los.
Barregeu en un bol els ingredients de la marinada. Afegiu-hi els llegums; remeneu-ho bé i amaniu-ho.
Afegiu-hi la resta d’hortalisses (ceba, cogombre, tomàquet, pebrot), totes netes, sense llavors i tallades a trossos petits.
Barregeu-ho bé per amanir-ho. Rectifiqueu-ne, si cal, la sal i pebre.
Serviu-ho fred o a temperatura ambient

Comentaris

Els llegums són nutritius, font de proteïnes vegetals, i poden substituir perfectament la proteïna animal. Són una font excel·lent d’àcid fòlic, potassi, rics en ferro i magnesi, i tenen un alt contingut en fibra. És aconsellable per a totes les edats menjar-ne entre 1 i 2 vegades a la setmana. Es poden preparar sencers o en forma de puré perquè siguin més digestius i menys flatulents.