El nostre blog

Publicado el dia

Tres esmorzars per sorprendre a la teva mare

Oi que ja no saps què regalar a la teva mare? I si la sorprens amb un bon esmorzar cuinat per tu? Avui et portem tres esmorzars ben llaminers per fer que la teva mare comenci el seu dia ben feliç!

Xurros

Si la teva mare és de sabors tradicionals, segur que la sorprendràs amb uns xurros calentons acabats de fer. Ep! Però no t’oblidis de comprar la xocolata a la pedra d’Agramunt que trobaràs a Plusfresc per fer una bona xocolata desfeta!

Ingredients:

  • 300 g de farina
  • 440 g d’aigua
  • 1 cp de sal
  • Sucre
  • Oli d’oliva suau

Preparació:

  1. Posa la farina en un bol.
  2. En una cassola escalfa l’aigua amb la sal, i quan comenci a bullir, la bolquem directament d’una sola vegada sobre la farina.
  3. Amb una cullera de fusta integra la farina amb l’aigua, quedarà una massa molt enganxosa i bastant compacta. Deixa reposar aquesta massa coberta amb un drap o film de cuina durant només uns minuts perquè en refredar-se endureix i és més difícil de treballar.
  4. Introdueix la massa a la xurrera o màniga pastissera amb un broquet en forma d’estrella, aquest pas és fonamental perquè els xurros surtin bé i no hi hagi cap problema a l’hora de fregir-los.
  5. Posa abundant oli d’oliva suau per fregir en una paella.
  6. Talla porcions de massa de la mida desitjada mentre vas estrenyent la xurrera, i fregeix els xurros.
  7. Cuina’ls a foc mitjà, la temperatura de l’oli ha d’estar entre 195 i 200 °C (un termòmetre de cuina et resultarà molt útil), per a aconseguir uns xurros daurats per fora i tous per dins.
  8. Una vegada fregits retira’ls a una safata amb paper de cuina per a absorbir l’excés d’oli.
  9. Arrebossa’ls amb sucre abundant.

Torrades franceses

En canvi, si la teva mare és de gustos més refinats, no dubtis a sorprendre-la amb l’esmorzar per excel·lència dels veïns del nord, les famoses torrades franceses. I per acompanyar-les, recorda passar per Plusfresc per comprar uns bons maduixots, que estan de plena temporada. No ens negaràs que fan bona pinta, oi?

Ingredients:

  • 4 llesques gruixudes de pa de motlle
  • 2 ous
  • 4 cs de sucre
  • Essència de vainilla
  • Canyella mòlta
  • 225 ml de llet sencera
  • Mantega
  • 1 polsim de sal

Preparació:

  1. Barreja els ous ben batuts amb la llet, el sucre, la canyella i una mica d’essència de vainilla. Afegeix també un polsim de sal, que farà que les nostres torrades franceses siguin més saboroses.
  2. Barreja bé i posa la mescla en una safata profunda.
  3. Posa-hi les llesques de pa perquè es xopin bé, donant la volta de tant en tant fins que hagin absorbit tot el líquid.
  4. A continuació posa al foc una planxa o una paella gran.
  5. Fon una mica de mantega i daura les torrades franceses per tots dos costats, afegint una mica més de mantega cada vegada que posis una nova llesca a la planxa.

Pancakes

pancakes mare
Si la teva mare és golafre i llaminera… llença’t de cap a l’esmorzar més famós de les pel·lícules: els pancakes! Però per fer-los una mica més nostrats us recomanem una bona melmelada de Cal Violí que trobaràs als nostres supermercats.

Ingredients:

  • 25 g de mantega fosa
  • 40 g de sucre
  • 2 ous
  • 200 g de llet
  • 220 g de farina
  • 10 g de llevat químic

Preparació:

  1. Barreja la mantega fosa, la llet i els ous (tots a temperatura ambient).
  2. Afegeix la farina, el sucre i el llevat, i incorpora-ho bé per tal que no quedin grumolls.
  3. Tapa la barreja i deixa reposar mitja hora a la nevera.
  4. En una paella antiadherent posa unes gotes d’oli, i retira-les amb un paper de cuina.
  5. Posa cullerades grosses de massa, i quan el pancake comenci a fer bombolletes ja li pots donar la volta amb l’ajuda d’una espàtula.
  6. Acaba de fer tota la massa, i posa’ls apilats en un plat.

Esperem que passeu un feliç Dia de la Mare!

També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/idees-plusfresc/idees-gourmet-pel-dia-del-pare/