El nostre blog

Publicado el dia

Tiramisú de maduixots

El 20 de maig se celebra el Dia Internacional d’una de les fruites preferides per molts, els maduixots! Per això avui et portem unes postres on llueixen d’allò més i que a banda de fàcils, són espectacularment bones: un tiramisú de maduixots per llepar-se’n els dits!

Sabies que cada vegada que ens mengem un maduixot, no ens estem menjant un fruit, sinó centenars? Tants com granets podem veure a la superfície! Realment el que ens mengem és un eixamplament de la base de la flor sobre la qual trobem els diminuts fruits.

A més a més, és un aliment amb moltíssimes propietats. És una excel·lent font de vitamina C, vitamina K, àcid fòlic i potassi, així com és ric en ferro i magnesi. És una fruita molt diürètica i la seva aportació de fibra, ajuda a regular el trànsit intestinal i genera sensació de sacietat.

En la cuina té moltíssimes aplicacions. Es fa servir sobretot en dolços tan diversos com melmelades, gelats, pastissos, batuts… però també en receptes salades com amanides, carpaccios, vinagretes o gaspatxos. Però menjada sola a mossegades, és un dels plaers més grans que hi ha!

Avui la nostra amiga Inés de Domingo Juan ens porta aquest fantàstic tiramisú que no et pots perdre, fa moltíssima festa!

No dubtis a preparar aquesta recepta i a explicar-nos com t’ha quedat!

​Ingredients:

  • 500 g de maduixots
  • 100 g de sucre llustre
  • 250 g de formatge mascarpone a temperatura ambient
  • 350 ml de nata per muntar (molt freda)
  • 1 c/p d’extracte de vainilla
  • 6 melindros
  • 1 taronja
    Per decorar:
  • Maduixots
  • Festucs
  • Fulles de menta

Preparació:

  1. Munta la nata amb l’ajuda de les varetes de la batedora. Quan comenci a prendre consistència, afegeix el sucre i continua muntant-la fins que es formin pics.
  2. En un altre bol munta el mascarpone amb la vainilla.
  3. Afegeix a poc a poc la nata muntada amb ajuda d’una espàtula. Reserva a la nevera.
  4. Talla els maduixots a rodanxes i reserva’ls.
  5. Esprem les taronges i posa el suc en un plat.
  6. Mulla els melindros en el suc de taronja i posa’ls al fons de les copes.
  7. Afegeix una capa de la crema de mascarpone i una de maduixots. Alterna les capes fins a omplir les copes.
  8. Decora amb maduixots, festucs i menta.
  9. Reserva a la nevera fins al moment de servir.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de tiramisú de maduixots!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquesta recepta de gotets de formatge i maduixots.