El nostre blog

Publicado el dia

Temps de conserves: melmelada de pruna Clàudia

Aprofites la temporada d’estiu per fer conserves? Et recomanem que treguis profit de la millor fruita i verdura de proximitat del mes d’agost per gaudir-la tot l’any!

Elaborar conserves a casa és fàcil i gratificant, però cal respectar rigorosament una sèrie d’aspectes perquè el seu consum posterior sigui segur i satisfactori. La neteja dels recipients és un d’ells, possiblement el més important de tots. Els millors recipients per a guardar conserves són els pots vidre, que han d’estar perfectament esterilitzats en el moment del seu ús.

Per a esterilitzar-los és necessari bullir-los durant un temps mínim de quinze minuts i després escórrer-los bé. A l’hora d’emplenar-los, convé fer-ho quan encara estan calents. D’aquesta manera s’evita el xoc tèrmic en entrar en contacte amb els aliments que han d’estar acabats de preparar. Com a precaució, convé evitar col·locar-los sobre una superfície freda perquè, al contacte, poden trencar-se.

Finalment, hem d’esterilitzar els pots plens i tancats perquè els aliments no s’alterin amb microorganismes. Això es pot fer en olla de pressió o en olla convencional. En qualsevol dels dos casos, es col·loca un drap en el fons per a aïllar els pots l’olla i es cobreixen d’aigua fins a la vora, però sense arribar a les tapes.

Perquè les nostres conserves casolanes siguin un èxit, és important triar aliments en estat òptim de maduresa, frescor i lliures de cops, com les prunes Clàudia amb les que hem elaborat una fantàstica melmelada. Ens les porta l’Esteve Barrull d’El Soleràs i són dolces com poques.

No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!

Ingredients:

 • 1 kg de pruna Clàudia
 • 500 g de sucre
 • 1 llimona

Preparació:

 1. Renta bé les de prunes i la llimona.
 2. Talla les prunes a quarts i retira’ls les llavors.
 3. Posa-les en una olla amb la pell i el suc de llimona i el sucre. Deixa-ho macerar tapat un parell d’hores.
 4. Posa l’olla a foc baix i cou la melmelada durant un parell d’hores, remenant de tant en tant perquè no s’enganxi.
 5. Passat aquest temps, opcionalment la pots passar per un passapuré per treure’n les pells o també la pots triturar segons com t’agradi la textura.
 6. Posa-la en pots, prèviament esterilitzats, i omple’ls bé, que quedi el mínim d’aire possible. Tapa’ls bé.
 7. Posa a bullir aigua en una olla i col·loca un drap al fons. Posa-hi els pots de conserva i deixa’ls bullir uns 25 minuts.
 8. Apaga el foc i deixa que es refredin a temperatura ambient per evitar canvis bruscos de temperatura.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de melmelada!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a fer carpaccio de carabassó.