El nostre blog

Publicado el dia

Seitó escabetxat amb amanida de germinats

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en colesterol, baixa en calories, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 309
Hidrats: 4 (6%)
Proteïnes: 22 (29%)
Greixos: 22 (65%)

Ingredients

– 100 g de seitons
– 1/2 cabeça d’alls
– 1/2 copa de vinagre blanc
– 1 fulla de llorer i 1 branquilló de farigola
– 1/2 cullerada de pebre vermell i 1/2 de pebre negre en gra
– ½ copa d’oli d’oliva
– germinats variats per a la guarnició del plat

Preparació

Prepareu l’escabetxat: escalfeu en una paella l’oli amb la mitja cabeça d’alls i daureu-la; retireu-ne els alls i reserveu-los.
A la mateixa paella amb l’oli, afegiu-hi el llorer, la farigola, el pebre negre en gra, el pebre vermell i el vinagre. Deixeu-ho coure uns minuts i retireu-ho del foc.
Renteu els seitons i retireu-ne l’espina, però deixeu-ne la cua. Poseu-hi sal i pebre i passeu-los per farina. Fregiu-los amb oli calent durant uns segons i col·loqueu-los en una cassola de fang.
A la cassola amb el peix, afegiu-hi els alls i l’escabetxat i deixeu-ho refredar.
Serviu-ho amb una amanida feta amb una barreja de germinats.

Comentaris

L’escabetxat és una tècnica de cocció que conserva força bé els aliments —abans de descobrir el congelat s’utilitzava molt. Es pot aplicar a altres tipus de peix, sobretot als blaus (sardines, tonyina, verat…), i fins i tot en carns com el conill.