El nostre blog

Publicado el dia

Tallarines d’arròs picants

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min.
Temps de cocció: 10 min.

Plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en colesterol, baixa en sal, energètica, sense ou, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 549
Hidrats: 345 (63%)
Proteïnes: 35 (6%)
Greixos: 169 (30%)

Ingredients

100 g de tallarines xineses d’arròs
1 bitxo picant
1 ceba tendra picada
2 grans d’all
1 culleradeta de sal
2 cullerades d’oli d’oliva
fulles fresques d’alfàbrega i cebetes en vinagre (opcional)

Preparació

Poseu les tallarines a bullir amb aigua i sal durant 3-4 minuts. Escorreu l’aigua. Passeu-les per aigua freda dins un colador. Reserveu-ho.
Piqueu la ceba. Peleu el grans d’all i talleu-los a trossos petits.
Escalfeu el wok o la paella, poseu-hi un raig d’oli; afegiu-hi la ceba, l’all i el bitxo. Deixeu-ho coure tot plegat una estona fins que quedi daurat.
Afegiu-hi les tallarines i remeneu-ho donant un parell de voltes. Serviu-ho calent, decorat amb fulles d’alfàbrega fresca i cebes petites en vinagre.

Comentaris

Primer plat eminentment energètic, senzill, ràpid de preparar i econòmic. Permet fer un segon amb qualsevol tipus de proteïna (carn, peix, ous o llegums), però es recomana que tingui com a guarnició hortalisses o verdures, per equilibrar l’àpat.