El nostre blog

Publicado el dia

Falàfels

Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 20 min
Temps de cocció: 10 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en sucre, energètica

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 542
Hidrats: 238 (44%)
Proteïnes: 85 (16%)
Greixos: 219 (40%)

Ingredients

– 100 g de cigrons crus remullats durant 10-12 h
– 1 ceba
– 1 gra d’all
– 1 culleradeta de comí
– 1 culleradeta de julivert
– 1 culleradeta de celiandre
– sal i pebre
– oli d’oliva per fregir

Preparació

Poseu els cigrons a la batedora o al robot de cuina i tritureu-los. Retireu-los i poseu-los en un bol gran.
A la batedora o robot, poseu-hi la ceba, l’all, les espècies i les herbes, i deixeu-ho tot ben picat. Retireu-ho i reserveu-ho.
Afegiu-ho als cigrons; poseu-hi sal i pebre per condimentar-ho. Barregeu-ho bé. Tapeu-ho i deixeu-ho una estona a la nevera perquè es refredi.
Prepareu boles (croquetes) amb la pasta que s’ha reservat prèviament.
En una paella amb oli al foc, fregiu-hi els falàfels durant 2-3 minuts per banda. La superfície exterior ha de quedar cruixent. Reserveu-ho sobre paper de cuina.
Acompanyeu-ho amb pastanaga i nap amb vinagreta de nous: 1 cullerada d’oli d’oliva, 1 de vinagre, sal, pebre i 2-3 nous picades.

Comentaris

Una altra forma de cuinar llegums, en aquest cas, cigrons. Per preparar bé aquest plat, els cigrons han de ser crus, però han d’haver estat en remull durant hores. És, també, una manera molt diferent de cuinar les clàssiques croquetes, que, a més, pot resultar divertida per als infants. Permet controlar el colesterol i és compatible amb altres tipus de dieta, ja que els falàfels també es poden coure al forn.