El nostre blog

Publicado el dia

Cuscús amb salmó, espàrrecs i bolets

Aquest cuscús amb salmó, espàrrecs i bolets és un plat fantàstic pel dia a dia!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, baixa en colesterol, baix en calories, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 654
Hidrats: 162 (25%)
Proteïnes: 174 (26%)
Greixos: 318 (49%)

Ingredients

– 50 g de cuscús
– llom de salmó de 20 cm, sense pell ni espines
– 6 bolets (xiitake, rovelló, gírgola…)
– 3-4 espàrrecs de marge (verds)
– oli d’oliva, salsa de soja o teriyaki
– wasabi
– sal i pebre

Preparació

Salpebreu el salmó. Enrotlleu-lo amb film transparent, fent-hi pressió longitudinalment i circularment; enrosqueu-ne els extrems com si fos el paper d’un caramel i feu-lo circular per una superfície perquè es premsi i agafi forma de salsitxa.
Poseu a bullir amb aigua aquesta salsitxa, sense desembolicar-la, durant 5 minuts; retireu-la i reserveu-la.
Bulliu els espàrrecs uns 5-10 minuts (segons el gruix que tinguin) amb aigua i sal. Escorreu-los i reserveu-los per acabar de coure’ls a la planxa abans de servir el plat.
Renteu els bolets i salteu-los en una paella; poseu-hi sal, pebre i un raig d’oli d’oliva. Reserveu-los.
Prepareu el cuscús (una part per 2 d’aigua): feu bullir l’aigua amb sal i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi el cuscús. Retireu-lo del foc i deixeu-lo fins que es refredi.
Per muntar el plat: una base de cuscús i, a sobre, els bolets i el tronc del salmó tallat a rodanxes. Guarniu-ho amb els espàrrecs acabats de saltar a la planxa.
Per preparar la salsa: en un bol, poseu-hi la salsa de soja i rebaixeu-la amb unes gotes d’aigua; afegiu-hi una mica de wasabi (compte: és molt picant). Remeneu-ho tot i aboqueu-ho per sobre dels ingredients.

Comentaris

Un plat, per si sol, molt equilibrat: conté gairebé tots els grups d’aliments necessaris i en petites proporcions, i és font de fibra i greixos omega-3. Té, com a base energètica, la sèmola del cuscús, que dóna un toc diferent al plat i ens permet substituir la patata, l’arròs o la pasta, aliments generalment més utilitzats.