El nostre blog

Publicado el dia

Crema de marisc amb safrà

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 10 min

Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, baixa en calories

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 204
Hidrats: 111 (54%)
Proteïnes: 56 (27%)
Greixos: 36 (18%)

Ingredients

– 1 ceba
– 1 cullerada de farina de patata o de blat de moro
– 4-6 peces de musclos
– 4-6 llagostins
– 200 cc de brou de peix
– 2 cullerades de crema de llet o 50 cc de llet sencera
– sal i pebre

Preparació

Talleu la ceba molt fina o bé tritureu-la amb la picadora. Poseu-la dins una olla amb una mica d’oli i sal i afegiu-hi la farina; remeneu-ho tot fins que quedi daurat i incorporeu-hi el brou de peix.
En una cassola amb un dit d’aigua i sal, poseu-hi els musclos per coure’ls al vapor durant 3-4 minuts. Quan s’obrin, retireu-los del foc i traieu-ne la closca.
Peleu els llagostins i traieu-ne el cap. Reserveu-ho.
Afegiu els musclos i els llagostins al brou; poseu-hi la crema de llet i rectifiqueu-ne la sal.
Serviu-ho molt calent en un plat o un bol. Abans, poseu-hi uns fils de safrà. No ho remeneu.

Comentaris

Una sopa reconstituent amb pocs hidrats. Pot ser una forma interessant d’introduir el peix en aquelles persones a qui no agrada gaire. Porta força quantitat de proteïna: per compensar-ho, podem fer un segon amb llegums, hortalisses i/o verdures.