El nostre blog

Publicado el dia

El producte del mes: el préssec paraguaià

Avui ens hem trobat amb en Marc Busquets, responsable del Departament de Qualitat de la Secció de Fruites i Verdures. Li hem fet algunes preguntes per conèixer millor aquesta fruita. Vols saber què ens explica sobre els paraguaians? Segueix llegint!

pressec

Hola Marc, és cert que ara és el millor moment per gaudir dels préssecs paraguaians?
Doncs sí, és un producte que es troba en temporada i tenim la sort d’estar a la zona productora per excel·lència de tot l’Estat. A més, ara comencem a servir a Plusfresc les varietats actualment més apreciades: UFO4, Galaxy, VIU5 i Sweet cap.

En quines dates hem d’aprofitar per comprar préssecs paraguaians?
La campanya de préssec paraguaià acostuma a durar des de finals del mes de juny fins a principis de setembre, però el moment òptim de campanya comprèn del mes de juliol a mitjans d’agost.

Com podem saber que està al seu punt?
Per triar un bon paraguaià us recomano:

  • Mirar que la zona del melic (pistil·lar) estigui ben tancada.
  • Que la part superior de la fruita sigui ben vermelleta, intensa. Vol dir que li ha tocat bé el sol i que serà al punt just de dolçor. És molt bona senyal que la carn interior sigui blanca amb vetes roges. Gaudirem d’un gust i aroma més intensos.
  • Quan el toquem, no ha de ser dur ni tou. Només hem de notar que, al apretar-lo, la carn cedeix una mica.
  •  Un últim consell! Oloreu-lo per saber si està al punt.

D’on vénen els que trobem a Plusfresc? Per què són diferents a molts dels que pots trobar a altres supers?
El paraguaià de proximitat procedeix tot de la plana de Lleida, concretament de la zona del Baix Segrià, el cas del primerenc, i de la zona de la Noguera i Alt Segrià en el cas del producte de plena campanya.

La diferència principal respecte els altres és que s’exigeixen uns nivells de maduresa superiors. A més, es procura mantenir una escolta activa amb el nostres proveïdors per poder-nos adaptar al condicionants de cada campanya i sobretot a les expectatives dels nostres clients, intentant sempre arribar a l’excel·lència.

Ens pots dir algun truquet o curiositat d’aquest producte?
La seva forma petita i peculiar, recorda la d’un OVNI. És el préssec que millor s’adapta per consumir tipus snack. Perfecte per fer un mos entre hores!

Podríem dir que té “ànima de pastanaga”. És ric en carotens que, a part d’intervenir en l’elasticitat de la pell i la protecció de la mucosa que cobreix l’aparell respiratori (interessant per aquells que hagin patit al·lèrgies o infeccions respiratòries), ajuden en la salut del ulls. La principal aportació és en la millora de la visió nocturna.

Com ens recomanes pendre’ls?
El paraguaià és una fruita que s’ha de consumir per caprici. Per gaudir-ne al màxim, us recomano prendre’l a temperatura ambient. Si es consumeix fred de la nevera no podreu apreciar tots els gustos.

Moltes gràcies Marc! Marxem corrent a gaudir d’un bon paraguaià. Segur que als nostres clients també els en han entrat ganes.
Gràcies a vosaltres. Espero que us sigui útil i que aprofiteu totes les propietats d’aquests préssecs tan curiosos. Salut!