Plats de 10 en 10 minuts

Sabies que a Plusfresc tenim un servei de forn de peix gratuït? Tria el peix o marisc que vulguis i l’acompanyament (orenga, comí, julivert, curri…) i t’estalviaràs haver-lo de cuinar a casa. Així, aconseguir plats espectaculars en només 10 minuts és facilíssim!
CÒCTEL DE MARISC

Quan li vam proposar el repte de crear un plat de 10 en 10 minuts, la Vega Hernando ens va ensenyar la recepta d’aquest còctel de marisc tan saborós. L’has de tastar, que és facilíssim!
INGREDIENTS:
Cuinats al forn de peix:
- ½ kg musclos
- ½ kg escopinyes
- 6 gambes
- 6 escamarlans
Per acompanyar:
- ½ ceba morada
- 1 pebrot vermell petit
- ½ alvocat
- 2 c/p vinagre
- 2 c/s salsa rosa
- 1 c/s de suc de la cocció del marisc
- Sal
- Fulles d’enciam
PREPARACIÓ:
- Demana’ns que et cuinem gratuïtament els musclos, les escopinyes, les gambes i els escamarlans.
- Treu la closca dels musclos i les escopinyes i pela les gambes i els escamarlans.
- Talla el marisc, la ceba, el pebrot i l’alvocat a daus.
- Fes la salsa barrejant vinagre, suc de la cocció del marisc, salsa rosa i sal. Combina amb el marisc.
- Serveix amb una fulla d’enciam i a gaudir!
CUETES DE RAP AMB GAMBES DE TARRAGONA I SALSA ROMESCO

La Inés de Domingo Juan va triar aquesta recepta de rap i gambes. La base (la salsa romesco) la pots comprar feta per estalviar temps, però t’expliquem com fer-la igualment.
INGREDIENTS:
Cuinats al forn de peix:
- 1 cua gran de rap
- 15 gambes
Per a la salsa:
- 5 tomàquets
- 1 cap d’alls
- 2 llesques de pa torrat
- 100 g d’ametlles torrades
- 2 cullerades de vinagre
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ:
- Demana al forn de peix el rap i les gambes amb les espècies que vulguis, per exemple: all, julivert i pebre vermell dolç.
- Si fas la salsa romesco, escaliva els tomàquets i els alls posant-los al forn uns 20-25 minuts a 180-200 ºC. Quan estiguin tous, pela’ls. Fregeix la llesca de pa i tritura tots els ingredients. Mentre ho fas, afegeix l’oli d’oliva a poc a poc fins que la salsa tingui una textura homogènia i suau. Rectifica de sal i vinagre si cal.
- Escalfa el rap i les gambes amb la salsa.
- Emplata sobre una base de salsa romesco i decora (opcionalment) amb una mica de julivert.
LLUÇ AMB CLOÏSSES

I finalment la Mireia Casamada ens va proposar aquest plat que també es fa volant i on aprofitarem el líquid de cocció per fer una salseta per llepar-se’n els dits.
INGREDIENTS:
Cuinats al forn de peix:
- 2 supremes de lluç
- 150 g de cloïsses
Per acompanyar:
- 3 alls
- Julivert
- 1 llauna de puntes d’espàrrecs
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
PREPARACIÓ:
- Lamina els alls i pica el julivert.
- Sofregeix-los en una mica d’oli i una mica de sal.
- Afegeix una mica del líquid de cocció del lluç i les cloïsses per fer una salsa plena de sabor.
- Incorpora-hi les puntes d’espàrrecs i serveix el peix amb aquesta salsa.
Recorda que trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues i que a part del forn de peix també tenim moltes altres maneres d’ajudar-te a estalviar temps, com el servei clica & recull i la nostra web de compra.

I si t’has quedat amb ganes de més receptes que pots fer amb l’ajuda del forn del peix, aquí trobaràs com preparar musclos en escabetx.