El nostre blog

Publicado el dia

Com cuinar els calamars i que quedin tendres i deliciosos

calamar fresc

Els calamars són un clàssic de la cuina mediterrània, però si no els cuinem bé poden quedar durs i gomosos. Per això et compartim els nostres trucs infal·libles perquè et quedin sempre de 10. Apunta!

1. Bona neteja i tall adequat

Renta’ls bé, retira la ploma i el bec, i talla’ls segons la manera com els vagis a cuinar: en anelles fines o a tires per arrebossar, saltejar o per guisats, sencers per fer a la planxa, etc. Si no ho tens clar, demana consell al nostre personal de peixateria i te’ls prepararem al moment.

2. Temps de cocció: ràpid o lent, però mai a mig camí

Pots optar per una cocció ràpida, amb la paella molt calenta i 1–2 minuts per banda perquè et quedin dauradets i tendres.

O pots fer una cocció lenta per a guisats, salsa o arròs com aquest arròs de gambes i calamars que queda espectacular

calamars arrebossats

3.Marina per guanyar tendresa

Un raig de llimona, oli d’oliva o fins i tot un toc de cava ajuden a suavitzar les fibres i afegir sabor.

4. Sala al moment just

Si els fas a la planxa, afegeix la sal quan estiguin cuinats per evitar que la carn s’endureixi.

5. El toc final que marca la diferència

Un cop fets, afegeix all i julivert picats amb oli d’oliva verge extra. Si vols sorprendre, flameja amb un glop de brandi o vi ranci.

I ara que ja coneixes tots els trucs per aconseguir calamars tendres i saborosos, posem-los en pràctica amb aquesta recepta ràpida de calamars a la planxa amb all i julivert que queda boníssima:

Ingredients (per a 2 persones):

  • 2-4 calamars (segons la mida) nets i sense la pell
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 gra d’all picat
  • Julivert fresc picat
  • Sal i pebre
  • ½ llimona

Preparació:

  1. Prepara un oli d’all i julivert barrejant l’all i el julivert picats amb l’oli d’oliva
  2. Coloca els calamars a sobre d’una taula d etallar, amb les aletes a la part de baix i fes uns talls superficials en creu sobre els de calamar. Fe sun petit tall vertical a la punta del calamar perquè no s’encogeixi.
  3. Escalfa la paella o la planxa fins que estigui molt calenta i afegeix un raig d’oli d’oliva.
  4. Posa els calamars a la paella, amb la part dels talls cap a baix. Cuina’ls 1–2 minuts per banda, fins que agafin un color daurat.
  5. Serveix els calamars i afegeix l’oli d’all i julivert per sobre i sala al gust. Acompanya amb uns talls de llimona.

 

 

Trobaràs totes aquestes fruites del mes d’agost i molts altres productes de proximitat a les nostres botigues i a la web de compra: https://compra.plusfresc.cat/?utm_source=referral&utm_medium=blog&utm_campaign=

 

I si no et ve de gust cuinar o no tens temps, demana que et cuinen el peix i marisc al nostre forn de peix sense cost:

https://www.plusfresc.cat/peix/servei-de-bullidor-de-peix-i-marisc/