El nostre blog

Publicado el dia

Cassoleta de Quaresma

Preparat per les vacances de Setmana Santa? I si les aprofites per cuinar un plat molt típic d’aquests dies? Et presentem la cassoleta de Quaresma, molt típica de Divendres Sant. Vols aprendre a fer-la?

Imatge extreta de: www.taulabernat.blogspot.com.es
Imatge extreta de: www.taulabernat.blogspot.com.es

Apunta, això és tot el que necessites:

· 6 talls de llom de bacallà dessalat

· 4 ous

· 2 tomàquets

· 1 ceba

· 1 grapat de pèsols congelats

· 2 alls

· 1 llesca de pa torrat

· Julivert

· Farina

· Oli d’oliva

· Sal

Imatge extreta de: www.taulabernat.blogspot.com.es
Imatge extreta de: www.taulabernat.blogspot.com.es

Som-hi?

  1. Deixa els ous a bullir durant 10 minuts.
  2. Mentrestant, enfarina el bacallà i fregeix-lo una mica en una cassola amb oli d’oliva, començant per on té la pell.
  3. Talla les carxofes a quarts, enfarina-les i fregeix-les, aprofitant l’oli de la cassola del bacallà.
  4. Sofregeix la ceba ratllada i els tomàquets a la cassola.
  5. Descongela els pèsols i afegeix-los a la cassola, juntament amb les carxofes, que ja les tenies reservades.
  6. Pela els alls i posa’ls en un morter, afegeix una mica de sal, julivert i la llesca de pa a trossets. Pica-ho tot i afegeix aigua fins dalt. Aboca-ho a la cassola i deixa-ho 5 minuts.
  7. Per acabar, pela els ous durs i afegeix-los al bacallà a la cassola. Deixa-ho uns minuts més i ja ho tens… Per sucar-hi pa! 😉

Ara només et queda pensar a qui convidaràs a tastar aquesta joia gastronòmica que ens ha deixat la història. Bon profit!