El nostre blog

Publicado el dia

3 secrets per fer la paella (o fideuà) perfecte!

L’Àngel és l’encarregat del peix des de 1995 i sempre té un munt de consells per aconseguir que els plats quedin boníssims. Per això, li hem demanat que comparteixi alguns trucs per fer la paella o la fideuà perfectes.

 

El principal secret: un bon peixet per una base ben boneta
I és que per aconseguir un brou de peix espectacular cal triar bé el peix de roca que hi posarem. Unes opcions la mar de gustoses són: l’escórpora, el rap, la lluerna, l’aranya, la ratael cranc o les xinxes, l’espina d’algun peix blanc (lluç, llenguado, gall…)

Ull! Per triar bé: fixa’t que la pupil·la tingui sempre un color brillant, la carn ha d’estar dura i ha de fer olor de mar, mai a amoníac!

angel_color
L’Àngel, el nostre encarregat del peix

El segon secret, la sípia o el calamar
Pots triar-ne un o altre, però si els poses els dos, encertes segur!
Quan compris la sípia o el calamar recorda que han de tenir els colors vius, han de brillar i la seva carn ha de ser dura i llisa. Fixa’t-hi bé 😉

El tercer secret, un plat amb les sorpreses més gustoses

Els musclos i les cloïsses
Tria musclos de roca o musclos gallecs que estiguin tancats, humits, plens i ben carnosos. De cloïsses en pots triar de molts tipus, però l’Àngel recomana la rossellona perquè és molt gustosa i li queda fantàsticament bé als arrossos, fideuàs i suquets.

Gambes, llagostins i galeres
Busca gambes d’un vermell viu, llagostins d’una coloració grisenca però brillant i escamarlans ben ataronjats. I recorda: en els 3 casos han d’estar durs.

I si vols fer punts extres: posa-li galeres, són poc conegudes però tenen un gust increïble.  Pots fer servir les galeres tant pel brou com per menjar amb l’arròs. Prova-ho i repetiràs.