El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes sorprenents per redescobrir el bacallà

S’acosta Setmana Santa i, durant aquesta època, és tradició menjar bacallà. Si tens pensat passar per les nostres peixateries a comprar bacallà o ja ho has fet i vols trobar noves maneres de gaudir-ne, ets al lloc correcte!

Avui et presentem algunes receptes innovadores perquè sorprenguis amb un producte ben tradicional. T’hi apuntes?

“Burritos” de bacallà noruec tradicional

burritos bacallà
Imatge extreta de mardenoruega.es

 

Ingredients (4 persones)

  • 600 g de filet de bacallà
  • 1 bitxo verd
  • 1 gra d’all
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada de mantega

Per servir

  • Enciam iceberg
  • Formatge quark
  • Una mica de fonoll
  • 8 tomàquets cherries
  • 8 “tortillas”

Preparació

1 Talla en tires els filets de bacallà, prèviament dessalat.

2 Pica l’all molt fi i passa’l per la paella amb oli d’oliva fins que quedi dauradet.

3 Afegeix el bacallà i deixa’l coure 3 minuts per cada costat.

4 Talla els tomàquets cherries i pica el fonoll i l’enciam.

5 Posa-ho tot sobre les “tortillas” amb el formatge quark i enrotlla-ho. Si vols, també hi pots afegir puré de patates perquè sigui més cremós.

 

Pintxos de brandada de bacallà  amb figues

pintxo brandada bacallà
Imatge extreta de elsfogonsdelabordeta.wordpress.com

 

Ingredients

  • 2 patates
  • 150 g de bacallà esqueixat
  • 75 ml de nata líquida
  • ½ ceba
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • Torradetes de pa
  • Figues
  • Ratlladura de llimona

Preparació

1 Abans de tot, prepara la brandada. Per fer-ho, renta les patates i posa-les al microones en un plat amb una mica d’aigua. Deixa-ho coure 10 minuts. Un cop cuites, s’han de pelar i tallar a daus.

2 Per una altra banda, salteja la ceba tallada a trosses petits en oli d’oliva. Hi afegeixes el bacallà esmicolat i dessalat i ho cuines durant 10 minuts.

3 Afegeix les patates i aixafa-ho amb una forquilla perquè quedi tot ben barrejat.

4 Per últim, aboca-hi la nata líquida, la sal i el pebre i cuina-ho fins que quedi un puré. Ho pots passar per la batedora perquè quedi més fi.

5 Per muntar el pintxo, posa sobre les torrades la brandada de bacallà, una mica de pela de llimona ratllada, un tall de figa i gotes d’oli.

 

Espaguetis amb bacallà

pasta bacallà
Imatge extreta de demoslavueltaaldia.com

 

Ingredients (4 persones)

  • 600 g d’espaguetis
  • 8 rodanxes de carbassó
  • 500 g de bacallà
  • 3 grans d’all esclafats
  • Romaní o timó
  • Julivert
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 cullerades de salsa de peix
  • Ratlladura d’una llima
  • 1 culleradeta d’oli de trufes
  • 3 cullerades d’aigua
  • Safrà
  • Pebre negre
  • Sal

Preparació:

1 Comença per fer la marinada. Posa en un morter el julivert, el romaní o timó, l’all, l’oli, la salsa, la ratlladura de llima, l’aigua, l’oli de trufes, el safrà, el pebre negre i la sal. Pica-ho bé perquè quedi tot ben barrejat i banya-hi el bacallà.

2 Bull aigua en una cassola i fes-hi els espaguetis com de costum.

3 En una altra cassola, escalfa l’oli i cou-hi el bacallà i les rodanxes de carbassó. Al cap de cinc minuts hi pots abocar la pasta i una mica de mantega per acabar de coure-ho tot junt. No deixis de remoure-ho fins que estigui al punt!

 

Què t’han semblat aquestes idees? Pots trobar més receptes amb bacallà aquí. En tens alguna altra de ben innovadora? Comenta’ns-la al post de les nostres xarxes.