El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes amb figues

Les figues són una de les fruites més desitjades, però tenen una temporada molt curta, així que cal aprofitar-la. Encara que té un sabor molt dolç i s’acostuma a emprar per elaborar postres, també queda d’allò més bé en combinacions salades. No et perdis totes les propostes que et portem avui!

Entrepà de figues, pinyons i mozarella

Recepta extreta de directoalpaladar.com

Aquesta combinació de figues dolces, el sabor torrat dels pinyons i la mozzarella desfeta… és tan bona com sona! Un entrepà que farà les delícies de tots els de casa.

Ingredients:

  • 4 llesques de pa de motlle integral
  • 4 figues
  • 2 boles de mozzarella fresca
  • Pinyons
  • Mantega

Preparació:

  1. Torra lleugerament els pinyons en una paella. Reserva.
  2. Esmicola la mozzarella fresca i asseca-la en paper absorbent perquè no humitegin massa l’entrepà.
  3. Cobreix el pa de motlle amb una primera capa de mozzarella, una capa de figues tallades en làmines gruixudes, un grapat de pinyons i una altra capa de mozzarella.
  4. Tanca l’entrepà i en una paella o planxa unta una mica de mantega.
  5. Cuina l’entrepà per tots dos costats a foc mitjà, procurant que el formatge es fongui, i serveix-lo immediatament quan estigui ben torrat, partit en dues meitats.

Rellom de porc amb figues

Recepta extreta de eljardindemisrecetas.blogspot.com

El contrast dolç i salat d’aquesta recepta queda espectacular. Si la fas a casa, no oblidis de comprar pa perquè no parareu de sucar-ne!

Ingredients:

  • 2 relloms de porc
  • 1 cs de mel
  • 2 cs de mostassa antiga
  • Pebre
  • 100 ml de brou de carn
  • 50 ml de xerès o Pedro Ximénez
  • 8 figues
  • 12 escalunyes
  • 1 cs de mantega
  • Oli d’oliva
  • 1 cp de midó de blat de moro
  • Sal

Preparació:

  1. Mescla la mel i la mostassa en un bol i amb unes varetes manuals bat fins que tinguis una salsa homogènia.
  2. Neteja els relloms de greix, salpebra’ls i posa’ls en una safata, unta’ls bé amb la barreja anterior i enforna uns 5 minuts a 180º.
  3. Quan hagi passat el temps, rega la carn amb el brou i el vi.
  4. Puja la temperatura del forn a 200° i enforna uns 20 minuts més.
  5. Pela les escalunyes i ofega-les en una paella amb 3 cullerades d’oli i una cullerada de mantega uns 15 minuts, removent de tant en tant. Retira-les a un plat i reserva la paella.
  6. Acabada la cocció de la carn retira-la a una taula de tallar.
  7. Agrega els sucs del rostit a la paella i deixa reduir una mica.
  8. Afegeix el midó de blat de moro diluït en una cullerada d’aigua, mescla bé, incorpora les figues, rentades i tallades a quarts. Salpebra al gust.
  9. Serveix els relloms tallats en rodanxes gruixudes amb la salsa, les escalunyes i les figues.

«Galette» de figues

Recepta extreta de marialunarillos.com

Les «galettes» són un tipus de pastís tant rústic com fàcil de fer. Admeten qualsevol mena de farciment, com aquestes delicioses figues.

Ingredients:

  • 250 g de farina
  • 125 g de mantega freda en trossets
  • 60 g d’aigua gelada
  • Un polsim de sal
    300-400 g de figues fresques
  • 2 cs de sucre
  • 2 cs de compota suau (opcional)

Preparació:

  1. Posa en un bol la farina i agrega la mantega a daus i la sal.
  2. Frega la mantega amb la farina amb els dits fins obtenir una mescla semblant a la sorra de platja.
  3. Afegeix l’aigua gelada a poc a poc fins que es formi una massa densa i fàcil de manipular.
  4. Forma una bola amb la massa quebrada, posa-la entre dos plàstics i estenent-la amb el corró fins formar un disc. Tanca bé el plàstic i reserva la massa a la nevera un parell d’hores perquè es relaxi el gluten.
  5. Renta les figues, talla-les a quarts i reserva-les.
  6. Al cap de les dues hores, treu la massa i deixa que temperi uns minuts per a poder-la estirar sense que s’esquerdi. Posa-la sobre un paper d’enfornar i estira-la en forma de cercle fins a un diàmetre de 30-32 cm.
  7. Unta la confitura al centre de la massa.
  8. Col·loca les figues deixant un marge al voltant d’uns 4-5 cm per després, replegar-ho sobre la fruita.
  9. Posa el sucre per sobre les figues.
  10. Plega la vora de la «galette» amb cura sobre les figues, podem ajudar-nos amb el mateix paper d’enfornar.
  11. Posa la «galette» a una safata de forn i cou-la uns 50-55 minuts a 190 °C, amb calor a dalt i a baix, fins que la massa estigui daurada.
  12. Deixa-la refredar a una reixeta.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes amb figues!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquestes receptes de tardor.