El nostre blog

Publicado el dia

Pastís de formatge Idiazàbal

El 30 de juliol se celebra el Dia Mundial del Pastís de Formatge i no volíem faltar a la cita per retre homenatge a una de les millors postres que existeixen!

Els primers registres sobre el pastís de formatge es remunten a l’any 230. Segons els escrits de l’època, per a preparar-lo calia únicament cuinar formatge triturat, mel i farina, deixar-lo refredar i servir. No obstant això, es creu que des de l’any 766 aC ja es consumia com a font d’energia en l’Antiga Grècia.

Es pot preparar de moltes maneres: fornejat, amb gelatina, amb base o sense, versionat en gotets, amb diverses melmelades i salses, de diversos sabors o, fins i tot, en format gelat. Totes són delicioses i no ens les acabaríem!

La versió que et portem avui té un sabor espectacular gràcies al formatge Idiazàbal, de gust intens, amb un toc lleugerament picant i amb un marcat caràcter a llet madurada d’ovella. De textura cremosa i untuosa, és una recepta per triomfar.

No dubtis a preparar-lo i a explicar-nos com t’ha quedat!

​ Ingredients:

  • ​ 500 g de formatge crema
  • ​ 100 g de formatge Idiazàbal
  • ​ 200 g de sucre
  • ​ 4 ous
  • ​ 1 c/s de farina
    ​ 280 ml de nata líquida per a muntar​

​ Preparació:

  1. ​ Ratlla el formatge Idiazàbal.
  2. Bat tots els ingredients junts i posem la mescla en un motlle desmuntable, prèviament folrat amb paper de forn.
  3. ​ Enforna’l a 220º durant 40-50 minuts.
  4. ​ Apaga el forn i deixa que el pastís es refredi a dins.
  5. ​ Guarda’l un mínim de 4 hores a la nevera abans de servir.

Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de pastís de formatge!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a fer uns gotets de pastís de formatge i maduixots.