El nostre blog

Publicado el dia

Menú pels amants de les castanyes

castanyes

T’has comprat una bossa de castanyes i ja comences a estar tip de torrar-ne nit i dia? T’ensenyem com incorporar-les als teus plats perquè puguis continuar gaudint d’aquest tresor de la tardor.

Crema de castanyes

pequerecetas.com

Com a entrant, aquest clàssic que ens explica com preparar PequeRecetas.

Ingredients:

  • 1 kg de castanyes pelades
  • 1 l de brou de pollastre
  • 1/4 l de nata líquida
  • Sal
  • Anís

Preparació:

  1. Reserva algunes castanyes per fer la guarnició i posa la resta a una olla amb el brou i uns grans d’anís. Deixa que es cogui lentament durant un parell d’hores.
  2. Afegeix-hi la nata líquida i fes que bulli perquè s’integrin els gustos.
  3. Deixa-ho reposar i quan ja no cremi passa-ho per la batedora elèctrica a màxima velocitat. Cola-ho perquè no quedi cap tros de castanya sense triturar.
  4. Si ha quedat molt densa, pots afegir-hi més brou.
  5. Corregeix de sal.

Vedella farcida de castanyes i bolets amb salsa de vi

rebanando.com

Una recepta de Rebañando perfecta per a aquesta època de l’any. No podràs parar de sucar-hi pa!

Ingredients:

  • 1,5 kg d’aleta de vedella
  • 18 castanyes
  • 250 g de bolets
  • 8 escalunyes
  • 2 vasos de vi negre
  • Brandi
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • 1 fulla de llorer

També és necessària una malla per a carn.

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 200ºC. Fes un tall a cada castanya i posa-les a la safata del forn perquè es facin durant 20-25 minuts. Quan ja no cremin, pela-les.
  2. Pica 3 escalunyes ben petites, els bolets i la meitat de les castanyes.
  3. En una paella amb oli, deixa que es vagin daurant primer les escalunyes, després els bolets i finalment les castanyes. Afegeix sal al gust.
  4. Per a poder farcir sense problemes la carn, demana a la secció de carnisseria que te l’obrin. Col·loca la barreja de castanyes, escalunyes i bolets a un cantó i comença a enrotllar la carn sobre ella mateixa intentant que no caigui el farciment. Assegura-ho amb la malla per a carn.
  5. Posa oli a l’olla que faràs servir per guisar la carn i marca-la per tots costats. Treu i reserva.
  6. Pica en quarts les escalunyes i castanyes que queden i deixa que es daurin a l’olla amb oli durant uns minuts. Després incorpora-hi la carn, el vi, mig vas d’aigua, el llorer i que es faci durant hora i mitja.
  7. Tira-hi brandi i flameja.
  8. Tritura la salsa.
  9. Fes talls fins de carn i acompanya’ls amb la salsa.

Castanyes caramel·litzades

cuina.cat

Una recepta de Gemma Clofent (a través de CUINA) que robarà el cor als més llaminers.

Ingredients:

  • 150 g de castanyes pelades
  • 150 g de mel
  • 100 g de sucre
  • 150 ml d’aigua
  • ½ branca de canyella
  • oli

Preparació:

  1. Fes un tall a les castanyes i deixa-les en remull.
  2. Cou-les 10 minuts al microones (a potència màxima) dins d’un bol ben cobertes d’aigua. Quan es refredin, pela-les.
  3. Bull 2 minuts a foc suau l’aigua, la mel, la canyella, el sucre i les castanyes.
  4. Deixa que es refredi i torna a fer que bulli 2 minuts més.
  5. Fes-ho un altre cop.
  6. Deixa que es refredi.
  7. Asseca bé les castanyes i fregeix-les amb oli fins que quedin daurades.

Ara sí que se t’acabaran ràpid!

També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/inspirat-amb-la-cuina-de-tardor/