El nostre blog

Publicado el dia

Menú Nadalenc

L’escudella que no falti, que és Nadal, però pel que fa a la resta… i si innovem una mica? Per començar, una amanida de salmó i alvocat ben elegant, i després del plat estrella, rodó de vedella i postres pels que ja estan farts de tants turrons.

 

AMANIDA DE SALMÓ FUMAT I CREMA D’ALVOCAT

INGREDIENTS

  • 1 o 2 alvocats
  • ½ llima
  • 100 g de salmó fumat
  • 2 tomàquets
  • 1 bossa d’enciams variats
  • Oli i sal
  • Julivert

PREPARACIÓ

  1. Triturar els alvocats amb la sal, el julivert i el suc de ½ llima.
  2. Deixar refredar.
  3. Triturar alfàbrega amb oli d’oliva.
  4. Colocar en una copa, una capa del cremós d’alvocat que hem preparat, una capa d’enciams variats, tomàquet tallat a daus, el salmó tallat a tires fines i condimentar amb l’oli d’alfàbrega.

 

ESCUDELLA

INGREDIENTS

  • 1 l d’aigua
  • 400 g d’ossos de vedella
  • 200 g de cansalada
  • 1 tall de gallina o dos carcasses de pollastre
  • 1 os salat de porc o un tros de pernil serrà
  • 2 pastanagues tallades a trossos
  • 1 branca d’api
  • 1 porro tallat a trossos
  • Pebre
  • Sal
  • Julivert
  • 400 g de carn picada de porc i vedella
  • 2 alls picats
  • 3 ous
  • 250 g de galets
  • 2 patates tallades a daus
  • 1 pastanaga tallada a daus
  • ½ col
  • 200 g de cigrons bullits
  • 1 botifarra negra
  • Daus de pernil

PREPARACIÓ

  1. Bullir els ossos de vedella, la cansalada, la gallina o el pollastre, l’os salat o pernil, les pastanagues, la branca d’api i el porro.
  2. Barrejar en un bol la carn picada, el pebre, la sal, el julivert, els alls i els ous i fer les pilotes.
  3. Submergir en el brou les pilotes, els galets, la col, els cigrons, la patata i la pastanaga tallada a daus i bullir.
  4. Afegir botifarra negra, cansalada, daus de pernil i servir.

 

RODÓ DE VEDELLA ESTOFAT AMB BOLETS I VERDURES

INGREDIENTS

  • 1 kg aprox. de rodó de vedella 100% Criat a Lleida
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 cap d’all
  • Romaní
  • Llorer
  • 500 ml de vi negre
  • 1 l de brou

PREPARACIÓ

  1. Lligar el rodó de vedella 100% Criat a Lleida amb cordill de cuinar. Salpebrar.
  2. Rostir amb oli d’oliva durant 20’.
  3. Al mateix oli que hem fet servir per la carn, afegir la ceba, les pastanagues i els porros tallats a daus. Afegir també el cap d’all, romaní, llorer sal i pebre.
  4. Quan comencin a daurar-se, tornar a posar la carn i tirar 500 ml de vi negre, i quan s’hagi evaporat l’alcohol, 1 l de brou.
  5. Coure a foc lent durant una hora i mitja.
  6. Treure la carn i tallar-la en trossos d’1 cm.
  7. Per fer la salsa, triturar i colar la resta.
  8. Pel que fa a la guarnició, daurar 200 g de bolets del temps, 8 espàrrecs del marge i espinacs.
  9. Emplatar: primer la carn, després la salsa i coronar amb la guarnició i una mica de romaní.

 

PASTA DE FULL AMB FRUITS VERMELLS

INGREDIENTS

  • 1 làmina de pasta de full
  • Melmelada de poma
  • Melmelada d’albercoc
  • Fruites trossejades: maduixes, gerds, nabius…
  • Menta

PREPARACIÓ

  1. Dividir la làmina de pasta de full en 16 rectangles i perforar amb una forquilla. 
  2. Preescalfar el forn a 180ºC i fornejar 10 min fins que quedi daurada.
  3. Cobrir amb melmelada de poma, fruites trossejades, melmelada d’albercoc i decorar amb menta.