El nostre blog

Publicado el dia

Les fruites de temporada de gener

Menjar fruita de temporada és la millor elecció! Es troba en el moment òptim per al consum i ens permet gaudir molt més del seu sabor i aprofitar totes les seves qualitats. Et presentem les fruites de temporada del mes de gener i et descobrim alguna recepta perquè en gaudeixis al màxim.

A principis d’any no poden faltar al nostre rebost les taronges, els kiwis, les mandarines, les pomes i també podem començar a gaudir de bones maduixes. Recorda que, durant el dia, és aconsellable menjar 5 peces de fruita i verdura. Les pots menjar fresques i naturals o gaudir-ne amb algunes d’aquestes receptes. Esperem que t’agradin!

Crema de mandarina i xocolata

crema mandarina pequea
Imatge extreta de coronadeolivo.com

Ingredients:

  • 7 mandarines
  • 4 ous
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 cullerada rasa de farina de blat de moro
  • 1 raig de licor de mandarina
  • Perles de xocolata

Preparació:

  1. Separa les clares dels rovells dels ous i reserva-ho.
  2. Amb les mandarines, fes un suc i, reservant-ne una mica, posa-ho a reduir a una cassola.
  3. Barreja la farina amb el suc en un bol i afegeix els quatre rovells d’ou. Un cop ben remenat, afegeix una mica de ratlladura de mandarina i una mica del suc calent. Després, aboca-ho tot a la cassola del suc.
  4. Rega-ho amb un rajolí de licor, barreja fins que tingui una consistència cremosa i deixa-ho refredar en un bol.
  5. Posa les clares en un altre bol i afegeix una cullerada de sucre. Munta-ho amb la batedora fins que aconsegueixis un merengue.
  6. Serveix la crema coronada amb el merenga i decora-ho amb unes perles de xocolata.

Amanida d’espinacs amb kiwi i vinagreta afruitada

Imatge extreta de hortadeleixample.es
Imatge extreta de hortadeleixample.es

Ingredients:

Per l’amanida necessitaràs:

  • Espinacs frescos
  • Kiwi
  • 1 cullerada de llavors de carabassa
  • Encenalls de pernil

Per elaborar la vinagreta:

  • 1 kiwi
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1 raig d’aigua
  • Sal de sèsam i pebre

Preparació:

  1. Neteja i escorre els espinacs, pela el kiwi i talla’l a rodanxes.
  2. Col·loca els espinacs nets amb les rodanxes de kiwi i decora-ho amb les llavors de carabassa i el pernil.
  3. Trosseja l’altre kiwi i barreja’l amb la sal de sèsam, el vinagre, l’oli i el pebre. Ho bats tot fins que quedi una salsa (ajuda’t amb una mica d’aigua) i ja tenim la vinagreta per amanir.
  4. Serveix-ho a temperatura ambient i llestos!

Gelatina de taronja amb infusió de menta

Imatge extreta de programaquinsfogons.com
Imatge extreta de programaquinsfogons.com

Ingredients:

  • Làmines de gelatina
  • ½ l d’aigua
  • ¼ l de taronja liquada
  • 2 cullerades de sucre
  • Fulles de menta

Preparació:

  1. Talla la taronja a daus petits i passa-la per la liquadora o fes-ne un suc amb l’espremedor.
  2. Prepara un motlle amb paper de film perquè et sigui més fàcil desemmotllar el flam.
  3. Posa a bullir el mig litre d’aigua amb les fulles de menta i, un cop infusioni, hi afegeixes les làmines de gelatina. Remena-ho fins que es dissolgui i deixa-ho refredar.
  4. Quan sigui a temperatura ambient posa-hi el suc de taronja i el sucre.
  5. Omple el motlle i reserva-ho, mínim dues hores, a la nevera.
  6. Per servir-lo, només has de desemmotllar i decorar amb algunes fulles de menta.

No t’ho pensis! Qualsevol moment és bo per gaudir de la fruita de temporada. I avui, ja has menjat la teva ració de fruita diària? No te n’oblidis. 😉