El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: setembre

Al setembre trobem a les nostres fruiteries: figues, magranes, raïm blanc, pera llimonera, meló i pruna negra. Un gran mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui.

Amanida de figues

gastronomiaycia.republica.com

La combinació de figues amb el pernil és exquisida i podem gaudir d’ella en moltíssims plats. Un de molt fàcil de fer és aquesta amanida temperada de figues, pernil i formatge feta. Queda espectacular!

Ingredients:

  • 12 figues
  • 6 llesques fines de pernil serrà
  • 200 g de formatge feta
  • Fulles d’amanida variada
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 gra d’all
  • 50 g de vinagre balsàmic de Mòdena
  • 2 c/s d’ametlla picada
  • Menta fresca

Preparació:

  1. Renta bé les figues, perquè es consumiran amb pell. Tria peces que estiguin madures però fermes.
  2. Una vegada netes i seques talla-les en forma de creu sense arribar a la base i reserva.
  3. Talla les llesques de pernil serrà per la meitat de forma longitudinal, de manera que obtindràs 12 llesques estretes, una per a cada figa.
  4. Esmicola el formatge feta.
  5. En una paella gran posa oli d’oliva verge extra i posa-la al foc a temperatura mitjana baixa. Pela el gra d’all i lamina’l, incorpora’l a la paella perquè es vagi confitant i deixi el seu sabor.
  6. A continuació afegeix el vinagre de Mòdena, l’ametlla i deixa que prengui temperatura.
  7. Enrotlla les llesques de pernil i introdueix-los en les figues, llavors incorpora’ls a la paella. Rega les figues amb pernil amb l’oli i el vinagre contínuament, de manera que es vagin escalfant i adquirint els sabors, fes-ho aproximadament durant 5 minuts.
  8. Serveix-ho en un llit d’amanida i col·loca de manera harmoniosa tres figues amb pernil per plat.
  9. Reparteix els daus de formatge feta, unes fulles de menta i acaba amanint el plat amb la vinagreta temperada. Serveix de seguida.

Tajine de xai amb magrana, bolets i cuscús


cuina.cat

La magrana és fantàstica per gaudir en amanides o per menjar sola, però avui et proposem que la tastis amb un plat molt especiat: una tahina de xai molt fàcil de fer i realment deliciosa!

Ingredients:

  • 800 g de coll de xai trossejat i sense os
  • 2 cebes
  • 400 ml de suc de magrana
  • 1 branca de canyella
  • 4 branques de coriandre fresc
  • 1 cullerada de gingebre en pols
  • 4 brins de safrà
  • 2 cullerades de mel
  • 1 magrana
  • 200 g de bolets de temporada
  • sal
  • pebre negre
  • 1 llimona
  • oli d’oliva verge extra
  • 200 g de cuscús
  • 25 g de panses
  • 200 ml de brou de verdura

Preparació:

  1. Pela i pica les cebes. Renta i pica les fulles de coriandre.
  2. Elimina les parts dels bolets on hi hagi terra i renta’ls amb aigua freda; escorre’ls bé.
  3. Desgrana la magrana.
  4. Salpebra els trossos de xai i daura’ls en una paella amb dues cullerades d’oli. Afegeix la ceba picada, abaixa el foc a mitja potència i ofega-ho 5 minuts.
  5. Afegeix els brins de safrà, el gingebre molt i la branca de canyella, i ofega-ho 1 minut.
  6. Afegeix la mel i barreja-ho bé amb el suc de magrana. Fes que arrenqui el bull i cou a foc lent 25 min; si s’asseca molt afegeix una mica d’aigua.
  7. Afegeix els bolets nets i les llavors de magrana, salpebra-ho i deixa-ho coure 5 minuts. Retira-ho del foc i empolsa amb el coriandre picat. Deixa reposar una estoneta abans de servir.
  8. Posa a bullir el brou per coure el cuscús.
  9. Barreja el cuscús amb les panses, afegeix brou bullent i remena-ho bé, tapa-ho i deixa-ho reposar 3 minuts perquè el cuscús absorbeixi bé el brou.
  10. Barreja bé el cuscús perquè quedi solt i serveix amb el tajine de xai.

Pastís de formatge i raïm blanc

bufetdepostres

Si presentes a taula aquest pastís de formatge i xocolata blanca coronat amb raïm triomfaràs amb tothom segur! És molt senzill de preparar, boníssim i molt vistós. Apunta bé la recepta!

Ingredients:

  • 200 g de galetes
  • 90 g de mantega
  • 500 g de formatge cremós
  • 200 g de xocolata blanca
  • 200 ml de llet
  • 40 g de sucre
  • 150 g de raïm blanc
  • 1 sobre de quallada
  • 100 ml de suc de raïm
  • 1 sobre de gelatina

Preparació:

  1. Tritura les galetes fins que es converteixin en pols i barreja-les amb la mantega. Posa aquesta massa a la base d´un motlle d’uns 21 cm i reserva a la nevera mentre prepares la resta del pastís.
  2. Fon la xocolata al bany maria. Un cop fosa barreja-la amb la quallada i la llet. Afegeix a aquesta pasta el formatge i el sucre. Tritura-ho bé i posa-ho en un cassó a foc lent sense deixar de remenar-hi fins que arrenqui el bull.
  3. En aquest moment retira del foc, deixa-ho refredar una mica i aboca-ho damunt la base de galeta.
  4. Mentre deixes refredar el pastís, escalfa 50 ml de suc de raïm. Deixata una bona quantitat de sucre en el suc de raïm que has escalfat i el barregeu amb la pasta de formatge, que tornareu a ficar en la nevera fins que tota la massa estigui quallada.
  5. Abans de servir, decoreu-lo amb rodanxes fines de raïm que les pintareu amb gelatina hidratada en aigua freda i escorreguda mesclada amb 50 ml de suc de raïm escalfat a fi de donar-li brillantor.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada del mes de setembre!

Si t’ha agradat aquest article, també et pot interessar aquest sobre receptes de batch cooking per ajudar-te a recuperar la rutina després de vacances.