Cuinem amb productes de temporada: març
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2023/03/temporada.jpg)
El març ens porta verdures i fruites com els calçots, l’escarola, els alls tendres, les carxofes, el raïm negre, els kiwis o els maduixots. És un gran mes per gaudir de totes les receptes de temporada que et proposem avui!
Truita d’alls tendres
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2023/03/PLUSFRESC_NOVIEMBRE-25-225x300.jpg)
La truita és el sopar per excel·lència quan volem menjar alguna cosa bona, fàcil i ràpida! Avui te la portem d’alls tendres, fantàstica acompanyada d’una mica de pa amb tomàquet!
Ingredients:
- 2 ous
- ½ manat d’alls tendres
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Neteja, pela i talla els alls tendres a trossos no molt petits.
- Daura’ls en una paella amb una mica d’oli d’oliva i reserva.
- Bat els ous suaument en un bol, afegeix els alls tendres i sala al gust.
- Escalfa bé la paella amb una mica més d’oli i incorpora-hi la mescla.
- Fes la truita al teu gust.
Púding de calçots
A banda d’atipar-nos de calçotades, també podem fer mil i una elaboracions diferents amb els calçots! Com aquest fantàstic púding de calçots que ens proposa la Mireia Casamada.
Ingredients:
- 1 manat de calçots
- 3 ous
- 1 pot petit de crema de llet
- Sal i pebre al gust
- Salsa de calçots
Preparació:
- Talla les fulles dels calçots i cou-los al forn a màxima potència durant uns 20 minuts. Deixa’ls refredar.
- Pela’ls i tritura’ls amb la resta d’ingredients.
- Posa la massa en un motlle rectangular de silicona. En el cas que sigui d’alumini, millor forrar-lo amb un paper de forn perquè no s’enganxi.
- Enforna uns 30 o 35 minuts a 180° i deixa’l refredar.
- El pots servir, tant fred com, calent acompanyat de salsa de calçots.
Maduixots amb xia
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2023/03/7fZ1Xvwk-240x300.jpeg)
Març és temporada de maduixots i cal aprofitar-la! Avui et portem un dolç molt sa, que tant pot servir d’esmorzar com de postres. Boníssim!
Ingredients:
- 6 maduixots
- 250 ml de llet vegetal
- 6 cullerades de llavors de xia
- 3 cullerades de xarop d’atzavara
Preparació:
- Posa les maduixes i la llet en una batedora, tritura-ho bé.
- Posa la mescla en un bol i barreja-ho bé amb la resta d’ingredients.
- Deixa reposar 15 minuts.
- Passat aquest temps, torna a barrejar, reparteix la mescla en gotets i posa’ls tapats a la nevera un mínim de 4 hores o millor tota la nit.
- Decora amb maduixots tallats.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada de març!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
![](https://www.plusfresc.cat/wp-content/uploads/2023/02/boto-wordpress-300x75.jpg)
També et pot interessar aquesta recepta de gotets de pastís de formatge.