El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: maig

Maig és època d’espàrrecs verds, faves, pèsols, enciam fulla de roure, nespres, tomàquets verds i síndries. És un gran mes per gaudir amb totes les fantàstiques receptes de temporada que et proposem avui!

Hummus de faves

​ Imatge extreta de contingoenlaplaya

Ara que és temporada de faves, per què no cuinar-les de maneres diferents de les que estàs habituat? Avui et proposem convertir-les en un hummus. Segur que et sorprèn!

Ingredients:

  • 1 kg de faves fresques
  • 1 gra d’all
  • 2 cullerada d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 cullerada de tahina
  • 1 culleradeta de sal
  • El suc de mitja llimona

Preparació:

  1. Treu les faves de les seves beines i una vegada llestes, escalda-les en una olla amb aigua bullent i una miqueta de sal durant 1 minut. Escorre-les i deixa-les refredar.
  2. Treu la pell exterior de les faves amb paciència, perquè amarga.
  3. Una vegada pelades, posa-les en un processador d’aliments i tritura-les amb la resta d’ingredients, sense deixar-les massa fines perquè quedin amb textura.
  4. Rectifica de sal i deixa refredar l’hummus fins al moment de servir.
  5. Acompanya’l d’algunes faves pelades, una mica d’oli d’oliva i pa torrat.

Pancakes de pèsols i ceba tendra amb salsa de iogurt i menta

La Delicias Kitchen ens cuina una recepta deliciosa, molt original i amb producte de temporada: pancakes de pèsols i ceba amb salsa de iogurt i menta. Irresistibles!

Ingredients:

  • 100 g de pèsols
  • 100 g de ceba
  • 100 g de farina de cigrons
  • 10 cullerades d’aigua
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1/2 culleradeta de sal
    Salsa:
  • 125 ml de iogurt natural (cabra o vegetal)
  • 2 cullerades de menta fresca picada
  • 2 culleradetes de suc de llimona
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de xarop d’atzavara o d’auró

Preparació:

  1. Prepara la salsa primer, barrejant tots els ingredients i reserva-la.
  2. Després, cou els pèsols en aigua bullent uns 5 minuts. Cola’ls i deixa’ls refredar.
  3. En un bol, barreja la farina de cigrons amb l’aigua fins que no quedin grumolls. Lamina ben fina la ceba i afegeix-la al bol, juntament amb els pèsols cuits.
  4. Incorpora el curri, el comí i la sal. Barreja-ho tot molt bé.
  5. Posa unes gotes d’oli en una paella i quan estigui calenta afegeix 2 cullerades de la massa que hem preparat, aixafant-la una mica fins que tingui forma rodona.
  6. Quan estigui daurada d’una banda, dona-li la volta i daura-la per l’altre costat. Treu-la i repeteix el procés amb tota la massa.
  7. Quan tinguis tots els pancakes fets, serveix-los amb la salsa de iogurt i unes fulles de menta fresca.

Pastís d’espàrrecs


Imatge extreta de estoyhechouncocinillas

Un pastís molt fàcil i original, que et pot servir per solucionar un sopar lleuger o per servir-lo com entrant en un àpat més formal.

Ingredients:

  • 1 manoll d’espàrrecs (12 a 15 unitats)
  • 3 ous
  • 200 ml de nata líquida
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Mantega (per greixar el motlle)
    Per a acompanyar:
  • Tomàquets cirerols
  • Maionesa

Preparació:

  1. Pela els espàrrecs i talla’n la part inferior més dura.
  2. Cou-los en aigua bullent amb sal uns 8 minuts o fins que estiguin ben tendres. Escorre’ls i refreda’ls en aigua amb gel per tallar la cocció.
  3. Talla la meitat dels espàrrecs i reserva la resta.
  4. En el got de la batedora posa els ous, la nata líquida i els espàrrecs trossejats. Salpebra al gust i tritura fins a obtenir una mescla llisa.
  5. Greixa el motlle amb mantega i posa-hi la barreja, posant a dins els espàrrecs sencers que havies reservat prèviament.
  6. Tapa el motlle amb paper d’enfornar i cou-lo al forn al bany maria a 175º uns 45 minuts.
  7. Passat aquest temps, destapa i enforna 5 minuts més.
  8. Treu el pastís del forn i deixa’l temperar dins la font.
  9. Quan es pugui manipular sense cremar-se, guarda’l a la nevera almenys 2 hores o millor, d’un dia per a un altre.
  10. A l’hora de servir, decora amb uns tomàquets cirerols, maionesa i pa torrat.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et pot interessar aquesta amanida d’espàrrecs i pèsols amb vinagreta de llimona i farigola.