El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: juny

Quina alegria quan arriba juny! Els camps s’omplen de colors amb productes de temporada tan deliciosos com els cogombres, els tomàquets roses, els albercocs, les cireres, la pera de Sant Joan o la síndria. És un gran mes per gaudir a la cuina amb totes les fantàstiques receptes que et proposem avui!

Carpaccio de tomàquet rosa


No pot haver-hi una recepta més fàcil de preparar que aquesta, simplement necessites un ganivet ben esmolat per a poder tallar el tomàquet en rodanxes ben fines. La vinagreta pots fer-la amb la fruita seca que més t’agradi o amb una combinació de varies fruites seques.

Ingredients:

  • 4 tomàquets rosa
  • 50 g de festucs pelats
  • ½ cp d’all en pols
  • 1 cp de mel
  • 1 cp de mostassa
  • 8 cs d’oli d’oliva verge extra
  • 4 cs de vinagre de Mòdena
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Pica els festucs fins que quedin en trossos ben petits (però no pols).
  2. Mescla amb la resta dels ingredients removent bé perquè quedi tot ben integrat.
  3. Neteja els tomàquets i talla’ls, amb un ganivet ben esmolat, en rodanxes fines (5 mm).
  4. Col·loca les rodanxes de carpaccio de tomàquet al plat i rega amb la vinagreta de festucs.

Cogombres envinagrats

Aquests cogombres són fantàstics per posar en amanides o per crear-se una hamburguesa de categoria 100% casolana. Un cop els tastis, no podràs deixar de fer-los!

Ingredients:

  • 1 cogombre
  • Sal grossa per a macerar el cogombre
  • 120 ml de vinagre de vi blanc
  • 1 gra d’all
  • 60 ml d’aigua
  • 5 g de sal fina
  • 1 cp de sucre
  • 5 boletes de pebre
  • 1 cp de bitxo en flocs
  • Anet fresc al gust
  • 1 cp de mostassa en gra

Preparació:

  1. Talla el cogombre en rodanxes fines i posa’l en un bol amb sal grossa. Barreja’l bé perquè la sal arribi a tot arreu i deixa’l macerar almenys 30 minuts.
  2. En un recipient barreja els ingredients del líquid d’adobat. Remou perquè es dissolguin la sal i el sucre.
  3. Agrega les espècies i l’anet tallat, barreja i reserva.
  4. Renta el cogombre per treure gran part de la sal i descarta el líquid de la maceració.
  5. En un pot de vidre posa el gra d’all pelat. Escorre el cogombre i col·loca’l a capes.
  6. Afegeix el líquid d’adobat i estreny una mica el cogombre perquè penetri per tots els racons.
  7. Tapa el pot i guarda’l a la nevera. Deixa’l reposar almenys 24 hores abans de consumir, perquè el cogombre agafi el sabor.

Tatin d’albercocs


Recepta extreta de directoalpaladar

Un pastís molt fàcil i original, fantàstic per donar una volta a la típica tatin de pomes. El toc àcid dels albercocs t’encantarà. Serveix-lo amb un bon gelat de vainilla per acabar-ho d’arrodonir!

Ingredients:

  • 1 kg d’albercocs
  • 1 làmina de pasta fullada
  • 100 g de mantega
  • 200 g de sucre
  • 1 rovell d’ou

Preparació:

  1. Renta els albercocs, talla’ls per la meitat i treu els pinyols.
  2. Reparteix el sucre al fons d’un motlle metàl·lic i posa’l al foc fins que es faci un caramel clar.
  3. Col·loca els albercocs sobre el caramel i distribueix per damunt la mantega trossejada.
  4. Cobreix el motlle amb la pasta de full i punxa-la amb una forquilla. Pinta-la amb el rovell d’ou.
  5. Posa la tatin al forn a 200º durant uns 20 minuts o fins que estigui daurada, però sense cremar-se.
  6. Gira el pastís encara calent amb molta cura sobre el plat de presentació i serveix.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et poden interessar aquestes receptes amb albercocs.