El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: agost

L’agost omple de vida els nostres camps! Tenim préssecs grocs, pomes Royal Gala, síndries, prunes negres, carabassons, tomàquets de sucar i molt més. Un gran mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes fresques i fàcils que et proposem avui.

Tataki de síndria

eltoquedebelen.blogspot.com

Saps que la síndria es pot convertir en una deliciosa “tonyina” apta per a vegans? Amb aquesta recepta sorprendràs a tothom!

Ingredients:

  • Arròs de sushi
  • 1 alvocat
  • 1 cogombre
  • 1 papaia
  • Síndria
  • Llavors de sèsam
    Per al marinat de la falsa tonyina:
  • 50 ml de salsa de soja
  • 30 ml d’oli neutre

​Preparació:

  1. Talla la síndria a trossets quadrats i posa-la en una bossa de congelació amb la soja i l’oli. Marina un mínim de 6 hores a la nevera.
  2. Cobreix una safata amb paper de forn i posa-hi els trossos de síndria amb una mica de la salsa del marinat.
  3. Posa la safata al forn a 150º durant una hora i mitja, donant la volta cada mitja hora.
  4. Treu la safata del forn i posa la síndria en un bol amb la resta de la salsa del marinat. Reserva a la nevera 24 hores perquè agafi més sabor.
  5. Serveix en un bol amb una base d’arròs de sushi, alvocat, papaia, cogombre i la falsa tonyina de síndria.

Lasanya de carabassó

amimaneracocinando.com

Què et sembla si canviem les làmines de pasta de la lasanya per unes làmines de carabassó? Aconseguiràs un plat molt més lleuger i apte per a celíacs!

Ingredients:

  • 3 carabassons mitjans
  • 1 kg de carn picada (vedella i porc)
  • 1 ceba
  • Una mica de vi blanc
  • 400 ml de salsa de tomàquet
  • Formatge ratllat al gust
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

Preparació:

  1. Talla els carabassons a làmines de gruix mitjà.
  2. Talla la ceba ben petita i sofregeix-la en una paella amb una mica d’oli i sal fins que estigui ben cuita.
  3. Afegeix la carn picada, salpebra i cou-la fins que agafi color.
  4. Posa-hi el vi i deixa evaporar.
  5. Incorpora 4 cullerades de salsa de tomàquet i deixa coure uns minuts el conjunt. Reserva.
  6. Marca les làmines de carabassó en una planxa amb unes gotes d’oli fins que tinguin un color daurat.
  7. Cobreix una safata amb salsa de tomàquet, posa-hi una capa de carabassó, la meitat de la carn que teníem preparada, una mica de formatge ratllat i repeteix l’operació acabant amb una capa de carabassó i formatge.
  8. Posem la safata al forn amb gratinador fins que la lasanya quedi ben daurada.

Melmelada de prunes negres especiada

directoalpaladar.com

L’agost és un mes fantàstic per aprofitar les fruites de temporada per fer conserves, com aquesta deliciosa melmelada de prunes que podràs gaudir tot l’any.

Ingredients:

  • 1 kg de prunes
  • 600 g de sucre panela
  • 1/2 got d’aigua
  • 1 branca de canyella
  • 1 cullerada de pebre en gra
  • 2 claus d’olor
  • Suc de mitja llimona

Preparació:

  1. Renta bé les prunes i retira’n els peduncles. Talla-les en trossos i treu els pinyols
  2. Posa els trossos de pruna en una olla gran amb l’aigua. Deixa coure uns 10 minuts.
  3. Tritura amb la batedora de mà dins de l’olla, i afegeix el sucre.
  4. Remena i deixa coure 15 minuts. Passat aquest temps afegeix les espècies i el suc de mitja llimona.
  5. Deixa coure uns 30 minuts remenant de tant en tant.
  6. Omple els pots esterilitzats i cou-los al bany maria per tenir melmelada casolana per una bona temporada.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/cuinem-amb-productes-de-temporada-juliol/