El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: agost

A l’agost podem gaudir dels carabassons, tomàquets de sucar, prunes negres i grogues, de les síndries i de les peres ercolini. És un gran mes per fer totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui!

Crema freda de carabassó i menta

Potser tens avorrida la crema de carabassó que menges tot l’any, però ara a l’estiu et recomanem que la prenguis ben fresca amb un toc de menta. T’encantarà!

Ingredients:

  • 2 carabassons
  • 1 patata
  • 1 ceba tendra
  • 5 fulles de menta
  • Aigua
  • Oli
  • 25 g de mantega
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Talla les verdures a trossos grans.
  2. Sofregeix la ceba tendra en una cassola amb una mica d’oli i la mantega fins que estigui transparent.
  3. Afegeix el carabassó, posa una mica de sal i tapa l’olla. Deixa’l ofegar fins que comenci a deixar l’aigua, però intentant que no agafi color.
  4. Afegeix la patata i cobreix amb aigua.
  5. Deixa coure uns 20 minuts.
  6. Rectifica de sal i pebre.
  7. Afegeix les fulles de menta i tritura fins que quedi una crema ben fina.
  8. Reserva a la nevera fins al moment de servir.

Allioli de tomàquet de sucar


Recepta extreta de benremenat.cat

El tomàquet de sucar o de penjar és ideal per fer pa amb tomàquet, però avui et portem una recepta ben diferent: allioli de tomàquet de sucar! Et servirà tant per acompanyar plats de carn o de peix, com per amanir un bon plat d’enciam o endívies.

Ingredients:

  • Tomàquets de penjar
  • All
  • Oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

  1. Posa els tomàquets de sucar al forn fins que estiguin ben rostits.
  2. Pela’ls i treu les llavors.
  3. Deixa’ls refredar.
  4. En un got de batedora, posa els tomàquets, un gra d’all i un pessic de sal.
  5. Afegeix un bon raig d’oli d’oliva i amb la batedora emulsiona-ho fins a aconseguir una textura amb cos.

Pastís de prunes amb ratafia


Recepta extreta de cuinacinc.blogspot.com

Les delicioses prunes de Néstor Bertran de les nostres botigues són fantàstiques per menjar a mossegades, dolces i sucoses com poques, però amb aquest pastís amb un toc de ratafia segur que també et llepes els dits!

Ingredients:

  • 125 g de farina
  • 75 g de mantega
  • 1 pessic de sal
  • 2 cullerades d’aigua freda
    Pel farcit:
  • 150 g de ratafia
  • 80 g de sucre morè de canya
  • 5 prunes
  • 1 ou
  • 2 rovells d’ou
  • 300 ml de nata líquida o llet evaporada

Preparació:

  1. Per fer la pasta brisa barreja tots els ingredients amb les mans fins a aconseguir una massa uniforme.
  2. Forma una bola, embolica-la amb paper de film i guarda-la a la nevera fins que estigui ben freda.
  3. Enfarina una mica la taula de treball i estira la massa amb un corró fins que tingui un gruix d’uns 5 mm.
  4. Posa la massa en un motlle de 18 cm de diàmetre (prèviament untat amb mantega i enfarinat) i adapta-la amb les mans. Punxa la massa amb una forquilla.
  5. Posa-hi a sobre un paper del forn i cobreix-lo amb cigrons crus. Enforna la massa 10 minuts a 180º C.
  6. Retira els cigrons i el paper. Reserva.
  7. Pel farcit, renta i talla les prunes per la meitat i treu el pinyol.
  8. Escalfa la ratafia amb dues cullerades de sucre fins que es dissolgui.
  9. Afegeix les prunes, cou 2 minuts, apaga el foc i deixa-ho refredar.
  10. Bat l’ou amb els rovells i el sucre restant.
  11. Escalfa la nata o llet evaporada i, quan estigui al punt d’ebullició, incorpora-la als ous sense deixar de remenar amb una cullera de fusta.
  12. Cola les prunes de la reducció de ratafia i posa-les sobre la massa seguint el diàmetre del motlle.
  13. Afegeix la crema per sobre i enforna-ho 30 minuts a 160ºC.
  14. Deixa refredar i presenta’l a taula amb una mica d’almívar de la ratafia.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et pot interessar aquest article sobre com fer una graellada vegetal de 10.