Consells per treure-li partit a la tonyina

Encara que sembli mentida, el Dia Mundial de la Tonyina existeix i és avui! Aquesta data se celebra des del 2017 i volíem aprofitar l’ocasió per donar-te alguns trucs per aprofitar al màxim aquest peix tan apreciat arreu del món.
La tonyina ens aporta proteïnes, que el nostre cos utilitza per a la construcció i reparació de teixits, i omega-3 que, entre altres coses, ajuda a millorar la salut cardiovascular. A més a més també conté minerals com el ferro, el iode, el fòsfor o el magnesi.
D’aquest peix se n’aprofita pràcticament tot: se’n poden extreure 20 talls diferents. Per guisar et recomanem la cua, per menjar en forma de sashimi o de tàrtar, el llom, i la ventresca queda molt bé a la graella.

Consells:
- A l’hora de triar-la, fixa’t que no sigui de color marró, ja que significa que s’ha oxidat i que porta més d’un dia tallada.
- Si te la menjaràs crua (o pràcticament crua) és important congelar-la abans a -20ºC per evitar l’anisakis.
- Les espècies són les teves aliades i et permetran donar-li un extra de sabor sense afegir-hi calories: curri, pimentó dolç, pebre de caiena, herbes italianes…
- Si la compres envasada, millor en oli d’oliva i escorre-la i eixuga-la bé abans d’utilitzar-la. Conserva les sobres en un recipient hermètic i consumeix-les en 3-4 dies. Una manera senzilla d’aprofitar-les és incorporant tonyina a les teves amanides.
- Utilitza-la com a base de pizza saludable. La tonyina és increïblement versàtil: fes un cop d’ull a aquesta recepta!
- Comprar-la a Plusfresc, perquè saps que serà fresquíssima i a més a més t’assegures que sempre et sortirà bé. Recorda que també pots fer la teva compra online aquí!
Tant parlat de tonyina t’ha fet venir gana? I si celebres el Dia de la Tonyina amb aquests rotllets?