El nostre blog

Publicado el dia

Peus de porc al forn amb bolets

Els qui gaudeixin menjant peus de porc, segur que s’enamoraran d’aquesta recepta de peus de porc al forn amb bolets.

Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 60 min

Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 548
Hidrats: 104 (19%)
Proteïnes 141 (26%)
Greixos: 199 (47%)

Ingredients

– 1 peu de porc partit per la meitat
– 1 ceba
– 2 fulles de llorer i 2 claus
– 100 g de bolets (gírgoles, xampinyons…)
– 1 gra d’all i fulles de julivert
– oli d’oliva
– sal i pebre
– 1 cullerada de pa ratllat

Preparació

Renteu el peus de porc fins a deixar-los ben nets; bulliu-los amb aigua salada, juntament amb la ceba, el llorer i els claus, fins que estiguin tous. Reserveu-los i refredeu-los una mica, no gaire, perquè cal desossar-los i en fred és més difícil que no es trenquin.
Talleu els bolets a trossos petits i saltegeu-los en una paella afegint-hi el gra d’all i el julivert picats. Retireu-ho.
Farciu els peus amb una o dues cullerades de la barreja de bolets.
Poseu els peus de porc dins una safata de forn, afegiu-hi una cullerada de barreja d’oli i pa ratllat i gratineu-ho al forn.

Comentaris

Els peus de porc són rics en proteïnes i aporten molt pocs greixos, tot i que sempre es pensa el contrari. Ara: s’han de fer bullits o a la brasa. Tenen més calories segons el tipus de cocció o les salses i els condiments amb què es preparin.