El nostre blog

Publicado el dia

Llom d’ibèric amb pera, pruna i melmelada de pebrot

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 30 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 301
Hidrats: 78 (26%)
Proteïnes: 138 (46%)
Greixos: 84 (28%)

Ingredients
(per a 1-2 racions)

– 150-250 g de llom ibèric (tallat en un sol tros)

Per a la marinada

– 5 g de sal
– 8 g de pebre blanc
– 8 g de pebre vermell dolç
– 8 g d’all (ratllat)
– 4 g d’orenga seca
– 4 g de timó mòlt
– 1 pera
– 2 prunes

Per a la melmelada de pebrot

– 600 g de pebrots vermells o verds petits
– 250 g de sucre blanc

Preparació

Barregeu els ingredients de l’assaonament i refregueu-hi tot el llom.
Coeu-ho al forn a 180º C durant 15 minuts (depèn de la mida de la peça).
Si no trobeu al mercat la compota de pera, prepareu-la mitjançant la cocció de 80% de pera neta tallada a daus petits, un 10% de sucre i un 10% d’aigua.
Barregeu la pruna amb brandi i vi de porto; deixeu-ho reposar unes hores. Talleu-ho a trossos petits.
Per fer la melmelada: renteu els pebrots, traieu-ne les llavors i feu-ne talls fins. Peseu-los nets i, quan en tingueu 1/2 kg, poseu-los en un cassó al foc amb ¼ de kg de sucre. Deixeu-ho coure a foc lent fins que tingui consistència de confitura. Reserveu-ho.
Talleu el llom ibèric en trossos d’1,5 cm. Afegiu-hi una mica del mateix suc que ha quedat de la cocció al forn.
Acompanyeu-ho amb la compota de pera, la pruna i la melmelada de pebrot.

Comentaris

Un altre plat en què les herbes són aliades per fer més gustosa la menja, en aquest cas, el tall de carn. El sabor dolç que caracteritza la guarnició del plat potencia el sabor neutre del llom. El resultat és un plat poc calòric i baix en greixos, ja que la carn prové d’una part magra del porc.