El nostre blog

Publicado el dia

Les receptes més fresques: escudella

Vols una recepta de la terra i deliciosa? En Ramon Tudela t’explica com fer una bona escudella.

escudella 1Ingredients

Pel caldo:

  • 1 l aigua
  • 400 g ossos de vedella
  • 200 g cansalada
  • 1 tall de gallina o 2 carcasses de pollastre
  • 1 os salat de porc o un tros de pernil serrà
  • 2 pastanagues
  • 1 branca d’api
  • 1 porro

 

Per la pilota:

  • 400 g carn picada de porc i vedella
  • Sal i pebre
  • Julivert
  • 2 alls picats
  • 3 ous

 

Per afegir al caldo:

  • 250 g galets
  • 2 patates tallades a daus
  • Pastanaga tallada
  • ½ col
  • 200 g cigrons bullits
  • 1 botifarra negra
  • Cansalada al gust
  • Daus de pernil al gust

 

Preparació

  1. Posem en una olla l’aigua i tots els ingredients pel caldo i ho fem bullir.
  2. Mentre bull, fem la pilota barrejant la carn picada amb els altres ingredients. Ho amassem i fem pilotes de la mida que preferim.
  3. Quan el caldo estigui llest, hi afegim les pilotes, els galets, les patates a daus, la pastanaga tallada, la mitja col i els cigrons ja bullits. Ho deixem cuinar tot.
  4. Un cop estigui tot cuit, hi donem el toc final amb una mica de botifarra negra, cansalada i daus de pernil.
  5. Presenta-ho i a gaudir-ne. Bon profit!
escudella 2