El nostre blog

Publicado el dia

Broqueta de mandonguilles i xampinyons

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 12 min
Temps cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta baixa en calories, energètica, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 340
Hidrats: 18 (22%)
Proteïnes: 39 (46%)
Greixos: 12 (32%)

Ingredients

– 150 g de carn picada (barreja de porc i vedella)
– 1 clara d’ou
– sal i pebre
– 1 ceba
– 1 gra d’all
– julivert
– 1 cullerada d’oli
– 1 cullerada de farina
– 4-6 xampinyons

Preparació

Renteu i piqueu la ceba, l’all i el julivert.
En un bol, barregeu-hi la carn picada i la clara d’ou; afegiu-hi sal, pebre, la ceba, el julivert i l’all. Remeneu-ho per barrejar-ho tot fins a tenir una massa compacta.
Feu 6 boles de mandonguilles i guardeu-les a la nevera una estona perquè s’endureixin (si teniu temps).
Renteu els xampinyons, assequeu-los i reserveu-los sencers.
Passeu les mandonguilles per farina.
Escalfeu una paella o el wok i fregiu-hi les mandonguilles per totes bandes durant 3-4 minuts. Reserveu-les sobre paper de cuina.
A la mateixa paella o al mateix wok, poseu-hi els xampinyons i deixeu-los coure uns 10 minuts.
Mentrestant, podeu travessar les mandonguilles amb broquetes de fusta per servir-les així al plat; afegiu-hi els xampinyons cuits.

Comentaris

Una presentació de les mandonguilles tradicionals en versió menys calòrica. Estan fetes en cocció ràpida i acompanyades de bolets, que són aliments poc calòrics i rics en fibra.