El nostre blog

Publicado el dia

6 coses que has de saber per fer la graellada perfecta

Grrrrr! Ja tens ganes d’una graellada perfecta, oi? Però quan arriba el moment de fer-la, tothom diu la seva… Aquí et deixem uns consells molt útils perquè la carn sempre et quedi espectacular!

1. Prepara la carn

  • Ull! No es pot treure la carn directament de la nevera. Abans de posar-la a la graella, has de retirar-la, com a mínim, una hora abans. Si no ho fas, et quedarà endurida i no aprofitaràs tot el seu potencial.
  • És recomanable, no afegir la sal abans de cuinar-la per tal de què no perdi el suc.

2. Fes unes bones brases

Quan provis la tècnica del volcà, t’encantarà! És molt fàcil, només has de seguir els següents passos:

–       Has d’agafar fulls de paper de diari i enrotllar-los longitudinalment fins que quedin lleugerament premsats.

–       Agafa una ampolla de vidre que et servirà com a motlle i amb els rotllos de paper fes anelles al seu voltant i acaba-ho amb un nus. Vés afegint rul·los que formaran un revestiment de paper, però no arribis a la part més estreta de l’ampolla. Fet? Ja tens el centre del volcà!

–       Afegeix carbó al voltant de l’ampolla, deixa les peces més grans a la base i vés fent una forma piramidal. Un cop feta, retira l’ampolla aguantant els papers amb la mà. Així tindràs el teu volcà, buit en la part central.

–       Introdueix un tros de paper en el seu interior i ja ho tens! Només et queda
esperar que les brases estiguin blanquetes.

3. Això ja comença…

–       És important no posar la graella massa a prop de les brases, ja que se’ns podria cremar la carn per la part de fora i quedar crua per dins!

–       No cal tenir pressa, més aviat al contrari: com més paciència tinguis, més bona quedarà.

–       Tampoc ens interessa que hi hagi flames, ja que ens cremaria la carn. Les brases han d’estar blanques i han de ser abundants per tal de què ens aguanti tota la graellada.

–       Un cop fiquem la carn és important ser pacient, no és convenient anar girant les peces cada dos per tres, ni anar-les punxant per veure si estan fetes per dins. Només aconseguirem que perdin aigua i quedin més seques. I sobretot, fes servir unes pinces per girar-les!

4. Tots a taula!

Un cop ja li has donat la volta a la carn i la tens al punt ideal, és l’hora de servir-la. Intenta no fer-ho en safates metàl·liques, ja que afavoreixen la difusió de la calor i farien que la carn es refredés ràpidament. Els brasers són una opció perfecta, però si no en tens, un taulell de fusta et servirà també!

5. No t’oblidis del verd

No tothom vol menjar només carn, per més bona que estigui. No t’oblidis de fer una bona amanida que acompanyi la teva graellada. Així tothom se n’anirà amb un bon gust de boca i amb una alimentació més equilibrada!

I per últim, unes bones postres poden ser unes peces de fruita: la síndria o el meló estan de temporada, són molt refrescants i vénen molt de gust després d’un àpat contundent 😉

6. Ara toca netejar!

És molt important deixar les graelles tal com les hem trobat perquè el següent cop es pugui cuinar bé. Pot semblar evident, però les brases conserven molt de temps la calor i s’han de deixar refredar abans de treure-les. Si pel que fos haguessis de marxar ràpidament, sempre pots recórrer a abocar una mica d’aigua amb molta cura per accelerar el procés.

En el cas de la graella pots aprofitar la calor per netejar-les amb més facilitat. Amb un fregall metàl·lic, pots treure tota la brutícia amb molta més facilitat que quan està freda. I si has anat a un lloc públic habilitat per graellades, és molt important deixar-ho com ens agradaria trobar-ho.

Esperem que et serveixin aquests consells per una graellada perfecta. Molt bon profit! 😉