El nostre blog

Publicado el dia

Bunyols de bacallà

El bacallà és el rei indiscutible de la Quaresma! Però saps realment per què passa això? Popularment, aquest període està representat per una vella amb set cames, que duu un bacallà salat i un cistell ple de verdures.

És una celebració fruit de la tradició cristiana, i consisteix a viure set setmanes de dejú i abstinència per preparar l’esperit pel dia que es reviu la mort de Crist. Antigament, durant aquest període els cristians vivien en austeritat i tenien la prohibició de menjar carn i ous. És per això que el bacallà va convertir-se en un dels ingredients estrella de la gastronomia, ja que era un dels peixos més accessibles per a tothom i que la gent de muntanya podia consumir, perquè la salaó feia que es conservés molt temps en bon estat.

Avui dia, per sort, el bacallà es consumeix tot l’any. Però és cert que encara es manté la tradició de menjar-ne en aquesta època, per això avui et portem una de les receptes més típiques de la nostra gastronomia, uns deliciosos bunyols que ens porta la nostra amiga Inés de Domingo Juan.

No dubtis a preparar-los i a explicar-nos com t’han quedat!

Ingredients:

  • 250 g de llom de bacallà dessalat
  • 100 g de farina de blat
  • 150 g de llet
  • 1 ou gran
  • 10 g mantega
  • 1 gra d’all
  • Un grapat de julivert fresc (al gust)
  • 1 c/p de llevat en pols
  • Oli d’oliva per a fregir

Preparació:

  1. Posa al got de la batedora les fulles de julivert i l’all partit per la meitat (sense el germen). Pica-ho bé.
  2. Afegeix el bacallà dessalat i esqueixat, la farina, l’ou, el llevat, la llet i la mantega. Torna a triturar fins a obtenir una textura homogènia. Prova-ho per rectificar la sal.
  3. Posa bastant oli en un cassó profund a foc mitjà. Quan l’oli estigui calent i amb ajuda de dues culleres per a postres ves tirant porcions de massa al cassó.
  4. Dona voltes als bunyols de tant en tant perquè quedin daurats per tots els costats.
  5. Treu-los i escorre’ls primer en un colador i a continuació en paper absorbent perquè quedin més cruixents per fora i tendres per dins.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de bunyols de bacallà!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar aquesta amanida d’escarola amb bacallà i romesco.