El nostre blog

Publicado el dia

Bolets a la cuina: plats plens de sabor

Les aromes i textures úniques dels bolets transformen qualsevol plat en una autèntica delícia. Abans que s’acabi la tardor, has de tastar aquests plats sí o sí!

Croquetes de bolets

Tria els treus bolets preferits i converteix-los en les croquetes més bones que has tastat mai. És molt fàcil, amb aquesta recepta de la Rosa Maria Lema!

Ingredients:

  • 200 g de bolets variats
  • 1 ceba petita
  • 500 ml de llet sencera
  • 90 g de farina
  • 1 all
  • Nou moscada
  • 1 ou
  • Pa ratllat o panko
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

Preparació:

  1. Sofregeix la ceba ben picada amb una mica de sal en una cassola amb oli. Quan comenci a agafar color, afegeix l’all ben picat.
  2. Incorpora-hi els bolets ben nets i picats. Sofregeix-los fins que perdin l’aigua.
  3. Afegeix la farina i deixa-la coure uns minuts perquè perdi el gust de cru.
  4. És el moment de posar-hi la llet, el pebre i la nou moscada.
  5. Remena durant uns 10 minuts fins que es formi la beixamel.
  6. Deixa refredar la massa un mínim de mitja hora.
  7. Dona forma a les croquetes, passa-les per l’ou i arrebossa-les amb el pa ratllat.
  8. Fregeix-les en abundant oli ben calent.
  9. Passa-les per paper de cuina abans de servir per treure l’excés d’oli.

Tofu cremós amb bolets

Aquest plat de l’Isa Gil encantarà tant a vegans com a no vegans i també el pots fer amb els teus bolets preferits!

Ingredients:

  • 250 g de tofu
  • 500 g de bolets
  • 1 ceba gran
  • 6 alls
  • 400 ml de llet de coco
  • 2 c/p de farigola
  • 4 c/s de tamari
  • 3 c/s d’oli

Preparació:

  1. Sofregeix la ceba picada en una mica d’oli fins que estigui transparent.
  2. Incorpora-hi els alls picats, els bolets ben nets i tallats a trossos regulars i la farigola. Sofregeix uns 10 minuts fins que no quedi líquid.
  3. Afegeix el tofu tallat a daus, remena i cou uns 5 minuts.
  4. És el moment de posar la llet de coco i la sala tamari. Remena bé i cou mig tapat uns 10 minuts a foc lent.
  5. Serveix amb coriandre fresc picat, una mica de llima i arròs basmati.

Que aprofitin! I recorda que trobaràs tots els ingredients per preparar aquestes receptes a les nostres botigues o a la web de compra:

Aquests dies, també és temporada de moniatos. Mira quines idees per treure’ls molt de partit!