El nostre blog

Publicado el dia

Begudes calentes per fer passar el fred

Entrar en calor a petits xarrups és un plaer que la tardor ens té reservat. Per això, avui et fem una petita selecció de begudes calentes per escalfar-te quan fa fred i per omplir la teva tassa de delicioses receptes.

Pumpkin spice latte

No és una altra cosa que una beguda a base de cafè amb llet i espècies, plena d’aromes i amb un dels ingredients típics de la tardor, la carabassa. La preparació és veritablement senzilla i el resultat és una autèntica delícia.

Ingredients:

  • 1 cullerada de puré de carabassa
  • ½ cc de canyella
  • ¼ de cc de gingebre en pols
  • Un polsim de nou moscada
  • Un polsim de clau
  • 450 ml de llet o beguda vegetal
  • 70 ml de cafè
    Per a decorar:
  • Nata muntada al gust
  • Canyella

Preparació:

  1. Posa una cullerada de puré de carabassa en un bol i afegeix la canyella, un polsim de nou moscada, un polsim de clau i el gingebre molt. Remou bé fins que obtinguis una mescla homogènia.
  2. En aquest moment, incorpora un rajolí de llet o de beguda vegetal i remena fins que estigui completament integrada.
  3. Escalfa la llet restant en un cassó a temperatura suau. En un parell de minuts afegeix la carabassa amb les espècies i remou amb les varetes.
  4. Quan vegis que està a punt de bullir és el moment de retirar el cassó del foc i afegir el cafè.
  5. Finalment, quan ja estigui tot ben barrejat, serveix en la tassa que més t’agradi. Pots provar-ho i comprovar si té la dolçor desitjada o si necessites afegir-li algun edulcorant.
  6. Pots afegir més ingredients per a decorar-ho, com una mica de nata muntada i una miqueta de canyella per damunt.

Xocolata desfeta

Un clàssic que mai falla i sempre ve de gust: la xocolata desfeta! Segur que si els hi prepares als de casa, amb uns xurros o uns melindros per acompanyar-la, et faran l’onada.

Ingredients:

  • 400 g de xocolata de cobertura
  • 1 l de llet
  • 1 branca de canyella (opcional)

Preparació:

  1. Posa a escalfar la llet en una cassola.
  2. Trosseja la xocolata i afegeix-la. Si ho desitges, afegeix també la branca de canyella per a aromatitzar-la.
  3. Remou i quan comenci a bullir, retira del foc.
  4. Quan la xocolata deixi de bombollejar, posa-la de nou al foc fins que comenci a bullir (aquesta operació es fa perquè quedi més densa).
  5. Cuina removent fins que la xocolata quedi completament dissolta i amb una textura lleugera.

Vi especiat

El Glühwein o vi especiat és una beguda típica d’Alemanya reconfortant, dolça i aromàtica, amb la qual entrar en calor en dies de fred. Existeixen tantes versions com mans que el preparin, perquè les espècies amb què s’acompanya el vi es poden variar al gust.

Ingredients:

  • 1 l de vi negre de qualitat
  • 80 g de sucre
  • 2 fulles de llorer
  • 4 beines de cardamom
  • 6 claus d’olor
  • 2 anissos estrellats
  • 2 branques de canyella
  • 1/4 de cp de nou moscada
  • La pell d’1 llimona
  • La pell d’1 taronja

Preparació:

  1. En una cassola introdueix tota les herbes i espècies.
  2. Pela la llimona i la taronja procurant no agafar la part blanca, perquè aquesta amarga i pot espatllar el resultat.
  3. Afegeix el sucre i escalfa’l a foc suau, removent de tant en tant, fins que tots els ingredients comencin a deixar anar les aromes.
  4. A continuació incorpora una mica del vi negre i escalfa’l removent amb una cullera de fusta fins que el sucre s’hagi dissolt.
  5. Finalment afegeix la resta del vi i escalfa el conjunt a foc mitjà sense deixar que arribi a bullir durant 30 minuts. Remou de tant en tant.
  6. En cas de consumir en el moment, servex el vi en tasses o gots, passant-lo per un colador per a retirar les espècies.
  7. També pots deixar-lo temperar, colar-lo i guardar en una ampolla a la nevera fins al moment de consumir, que s’haurà d’escalfar de nou.

Esperem que gaudeixis d’aquestes begudes calentones!

També et poden interessar aquestes cremes sorprenents per fer passar el fred.