El nostre blog

Publicado el dia

Els eriçons de mar, cada cop més populars!

Ets del que menja eriçons de mar? O més aviat dels que es frenen pel seu aspecte peculiar? Els eriçons, també coneguts com a garotes, es troben en el seu millor moment en els mesos més freds, ja que és quan estan més plens: no perdis l’oportunitat de gaudir del seu sabor intens! A les nostres peixateries ja en tenim ben llustrosos, i avui t’expliquem com els pots fer.

Amb un gust potent i molt particular, molts diuen que els eriçons de mar són fins i tot millors que les ostres o el caviar. Sabem que semblem molt difícils de cuinar, però que no t’espantin les seves pues, els eriçons són un aliment molt versàtil i val la pena saber que hi ha moltes maneres de poder-los menjar!

Pel que fa al seu valor nutricional, la Dra. Antonieta Barahona ens explica que són molt saludables, ja que com la majoria de mariscs, aporten una proteïna amb molt poc greix i són rics en vitamina A i minerals, entre els quals destaquen el iode, el ferro, el fòsfor i el potassi.

www.hablemosdepeces.com

Crus: gaideix-los tal com surten del mar; els talles per la meitat i ja estan llestos per menjar. Ho pots fer al natural, amb llimona o amb alguna vinagreta que els doni un toc especial… Hi ha tantes possibilitats com receptes de marinats!

Tàrtar: també en “cru” però amb un procés una mica més elaborat, alguns els preparen com qualsevol altre tàrtar. Et recomanem combinar la seva carn amb la de les gambes per una harmonia de sabor espectacular.

Escaldats: en dos minuts tindràs la carn preparada per qualsevol recepta que puguis imaginar.

Gratinats: l’opció dels més gormands. Com si fossin vieires, no dubtis en posar-los al forn amb beixamel i un formatge suau que acompanyi bé a aquest deliciós producte del mar.

www.yolandapincholos.blogspot.com

En crema o sopa: si ets un amant de les cremes i les sopes, sabràs que tot el marisc és fantàstic per barrejar-lo amb la suavitat de la nata en una crema o per enriquir un bon brou. Afegeix les garotes als teus primers de cullera i no et penediràs!

En salsa: els sabors intensos com el dels eriçons de mar són perfectes per acompanyar, és per això que aquests punxeguts animals cada cop són més populars en salses i reduccions que aporten increíbles matisos a les receptes de molts xefs i aficionats a l’alta cuina.

Ara et toca a tu! T’animes i ens posem a cuinar?