El nostre blog

Publicado el dia

A l’estiu, una bona amanida!

amanides

Versàtil, saludable i deliciosa, una bona amanida és el plat estrella de l’estiu (si no contem els gelats!). Avui et volem donar idees perquè en facis de ben fresquetes i variades.

Amanida de meló, feta i ametlles

elcomidista.elpais.com

Ingredients:

  • ½ meló gran
  • 100 g de feta
  • 50 g d’ametlles crues
  • ½ cibulet
  • 2 c/s de vinagre blanc
  • 10 olives negres
  • 4 c/s d’oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • Julivert i menta fresca trossejada

Preparació:

  1. Tallar el cibulet a rodanxes i deixar dins un platet amb una mica de vinagre i aigua. Així no repetirà.
  2. Pelar i tallar el meló en trossos mitjans. Barrejar-ho amb la menta, el julivert, la meitat de les ametlles, les olives, el cibulet i el formatge trossejat.
  3. Picar la resta d’ametlles, i posar-les amb la sal, el pebre, el vinagre i l’oli. Barrejar-ho i afegir-ho a la resta d’ingredients.

Amanida de pollastre i gerds

amanida de pollastre i gerds

directoalpaladar.com

Ingredients:

  • 200 g de restes de pollastre rostit o a la planxa
  • 50 g d’espinacs
  • 50 g de ruca
  • 100 g de gerds
  • 2 c/s d’ametlles laminades
  • 30 g de formatge de cabra
  • 1 pebrot escalivat
  • 1 api
  • 4 c/s d’oli d’oliva
  • 2 c/s de vinagre de Jerez
  • Sal i pebre

Preparació:

  1. Tallar el pollastre fred a trossos petits. Fer-ho també amb el pebrot escalivat.
  2. Tallar l’api a làmines i posar dins un bol amb la ruca, els espinacs i els gerds. També afegir-hi el pebrot, el pollastre i el formatge a trossos.
  3. Preparar la vinagreta barrejant l’oli, el vinagre, sal i pebre. Afegir-hi les ametlles laminades i tirar-ho per sobre els altres ingredients.

Amanida de cigrons i bacallà

amanida de cigrons i bacallà

lecturas.com

Ingredients:

  • 600 g de cigrons
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 grapat d’olives negres
  • 1/2 pebrot
  • ½ dent d’all
  • 1 bacallà dessalat
  • 4 ous
  • Sal, oli i vinagre

Preparació:

  1. Posa a bullir els 4 ous dins d’aigua amb sal perquè quedin durs.
  2. Talla el bacallà en tires fines i reserva.
  3. En un bol barreja el pebrot, les olives, el tomàquet la ceba i l’all tallats ben petits amb l’oli, el vinagre i la sal.
  4. Barrejar tots els ingredients amb el bacallà perquè quedi tot ben impregnat.
  5. Servir fred de nevera i a gaudir d’una bona amanida!

 

Vols un altre plat refrescant? Prova aquest tradicional empedrat amb taronja!