El nostre blog

Publicado el dia

Consells d’en Ramon Ribes per tornar amb el cistell ple de bolets

Per tots els que no el conegueu, en Ramon Ribes fa 17 anys que treballa a Plusfresc, és un dels encarregats dels repartidors i, a més, és un autèntic boletaire.

La seva humilitat no li permetrà reconèixer-vos-ho, però la realitat és que en sap un munt. Amb només 2 anys ja collia bolets amb els seus pares!

Què cal dur per anar a collir bolets?
No t’oblidis mai del ganivet! És imprescindible! També cal dur una bona cistella i una roba adequada per caminar per la muntanya, sobretot pel que fa al calçat.

Si és el teu primer cop…
El millor és aconseguir que t’acompanyi algun amic o familiar que conegui bé el territori i et pugui ajudar a distingir els bolets.
Ull! Si dubtes si un bolet és bo o no ho és, el millor és deixar-lo allà. Per aprendre és molt recomanable que et fixis en els bolets que et trobes i vagis preguntant, així a poc a poc, sense adonar-te, sabràs distingir-los.

També els pots fer fotos amb el mòbil i consultar-ho a casa o fer servir una de les moltes guies de bolets que hi ha disponibles, com per exemple: “Guia de bolets per dur sota el braç” de Ramon Pacual o “Atles del boletaire” de Marc Estévez Casabosch.

Alguns llocs ideals per collir bolets
A Lleida tenim una gran quantitat de boscos fantàstics per anar a collir bolets: l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà (pont de Suert, Vilaller…)

Un cop tinguis el cistell ple, com es netegen?
Normalment, cal netejar-los simplement amb aigua. Però, en Ramon Ribes ens explica que quan els té acabats de collir, especialment en el cas dels rovellons, simplement els passa un drap humit i van directes a la paella. Així són molt més gustosos!

I ara? toca cuinar-los i mmmmmenjar-los!
El Ramon Ribes diu que els prefereix a la paella amb una mica d’all i julivert o amb una cassola amb pollastre. I tu, com t’agrada menjar-te’ls? Aquí et deixem una recepta de la Dra. Antonieta Barahona per aprofitar la collita amb un plat ric en proteïnes i sabors. Mira com fer-lo, pas a pas. 

BCA2 2n

 

Bona collita i bon profit!