El nostre blog

Publicado el dia

Trucs per triar i conservar els productes ben frescos!

L’Òscar Vilanova, encarregat de la carn, l’Àngel Pérez, encarregat del peix, i el Xavi Navarro, encarregat de la fruita i  la verdura, han compartit alguns trucs per ajudar-te a triar els productes més frescos i conservar-los en bon estat a casa teva.

botiga
Els trucs de l’Òscar per menjar carn ben fresca
L’Òscar Vilanova, encarregat de la carn des del 2008,  ens explica que un cop comprada, si l’hem de consumir en un parell de dies, el millor és guardar-la a la nevera embolicada amb el mateix paper de la botiga o amb film transparent, però mai amb paper plata. I si ens cal congelar-la, quan la descongelem cal fer-ho a la nevera i a poc a poc.Plusfresc_carn
Per triar la carn hi ha molts trucs i depèn molt de la varietat, però per exemple, en el cas de la carn de porc cal fixar-se en el seu aspecte: ha de ser rosada, brillant i amb una textura ferma.

L’Àngel i els seus trucs amb el peix
Des de 1995, l’Àngel Pérez és l’encarregat del peix i, la veritat, en sap un munt! Ell explica que per triar bé el peix fresc cal fixar-se en si la pell està tersa i els ulls brillants. Les escates també ens poden donar pistes: haurien d’estar ben enganxades, excepte en el cas de la sardina o el seitó que surten fàcilment, tot i ser frescos.
Plusfresc_peix
Quan comprem marisc de platja, hem de mirar que no estigui obert ni trencat i quan l’agafem ha de pesar, ja que això vol dir que el marisc encara està viu.
En el cas de les cloïsses, cal fixar-nos en si tenen la cara a fora i, si és així, les podem tocar amb el dit i si es mouen, és que són bones!
Un cop a casa, cal col·locar el marisc de platja en la part de la nevera que menys refresqui i tapar-lo amb el mateix paper de la botiga o amb un drap humit. Així, es conservarà bé, ja ho veuràs!

Els trucs del Xavi per triar bé les fruites
Si parles amb el Xavi Navarro et queda clar que et podria donar moltíssims trucs sobre fruites i verdures, i és que des del 1996 que s’hi dedica. Aquí tens algun dels seus trucs: 
Plusfresc_fruita
És certa la llegenda urbana que per triar la síndria se li ha de donar uns copets i si sona a ple és que és bona. El problema és que no sempre és fàcil distingir aquest so. Ho has provat mai?
En canvi, per triar les pinyes hi ha un truc ben senzill: si li estires una fulla i cedeix amb facilitat és que segurament és bona. Si tot i així, et toca una pinya verda, el millor que pots fer és deixar-la fora de la nevera perquè maduri ben aviat. I amb els alvocats també és fàcil saber quan són bons, només els has de palpar, si notes que cedeixen lleument, ni molt ni poc, és que estan al punt. I un cop l’obris, si no has de consumir una de les meitats, deixa-li l’os perquè t’aguanti millor.

Esperem que aquests trucs et sigui molt i molt útils en les teves pròximes compres.