El nostre blog

Publicado el dia

Receptes per combatre la calor

La calor et treu la gana? Tenim un menú que te la tornarà de cop: amanida, ceviche i gelat elaborats amb productes frescos… ben frescos!

Amanida d’espinacs i tres carpaccios

Aquesta amanida tan refrescant i vistosa és una recepta de la Mireia i la Judit de Lemmons Secrets.

Ingredients:

  • 200 g d’espinacs “baby”
  • 1 alvocat gran
  • 300 g de maduixes
  • 2 peres grans
  • 1 llimona
  • Oli d’oliva verge
  • 1 cullerada de cúrcuma

Preparació:

  1. Tallem a làmines les peres, l’alvocat i les maduixes.
  2. Disposem els espinacs de manera que formin la base del plat.
  3. Hi posem un pis de làmines de pera, un altre d’alvocat i a sobre, les maduixes.
  4. Barregem el suc de la llimona amb la cúrcuma i la sal i batem mentre hi anem incorporant oli. Decorem l’amanida amb el resultat.

Ceviche d’orada amb poma i mango

Una recepta d’Eat Biotiful molt ràpida de fer si a la secció de peixateria de Plusfresc ens demanes que et traguem les espines, la pell, el cap i la cua de l’orada.

Ingredients:

  • 1 orada
  • 1 alvocat
  • 4-5 branques de coriandre
  • ¼ tassa de suc de llimona
  • ½ mango
  • ½ poma
  • ½ cullerada de gingebre
  • ½ tassa de llet de coco espessa
  • ½ bitxo
  • Sal i pebre

Preparació:

  1. Netegem i tallem a trossos l’alvocat i hi posem sal, oli, pebre i suc de llimona. Reservem.
  2. Tallem l’orada a daus i hi posem oli, sal, pebre, bitxo, suc de llimona i llet de coco. Barregem.
  3. Afegim a l’orada el mango i la poma tallats a daus, l’alvocat, una cullerada de gingebre i el coriandre.
  4. Tornem a barrejar bé i guardem la mescla a la nevera 30 minuts.

Gelat de figues i nous

D’aquí poc les figues tornaran a les nostres botigues, i per celebrar-ho què millor que utilitzar-les per fer aquesta altra recepta d’Eat Biotiful? Un gelat boníssim sense lactosa ni sucres afegits, perfecta per la calor.

Ingredients:

  • 2 plàtans
  • 6 figues
  • 1 got de nous pelades
  • 1 got de llet vegetal

Preparació:

  1. Tallar els plàtans i les figues en trossets i congelar-los durant 4 hores.
  2. Batre la fruita congelada juntament amb les nous i la llet vegetal.
  3. Decorar amb trossos de figa.

 

Què, ve de gust o no ve de gust?