El nostre blog

Publicado el dia

Pel Dia del Pare, una sorpresa gastronòmica!

Dia del Pare

El Dia del Pare s’acosta. Al nostre país ho celebrem el 19 de març, dia de Sant Josep. Es diu que es va convertir en una celebració després que el 1948 un grup de pares de Madrid demanessin que ells, com les mares, també volien rebre un regal en un dia assenyalat. Sigui o no veritat això, el que és cert és que altres països també ho celebren el 19 de març, com Portugal, Bèlgica, Croàcia o Marroc. D’altres ho fan el juny, el setembre o el novembre.

Feu o no regals, aquest tipus de dates són una bona excusa per preparar un bon àpat amb l’ajuda de fills o altres petits de la família per sorprendre el seu pare. Us donarem alguns consells perquè us quedi un menú espectacular i que, a la vegada, sigui prou fàcil perquè els petits puguin col·laborar.

Menú:

  • El més important és que tingueu en compte els gustos no només del pare, sinó de tota la família. Ha de ser un menú per totes i tots, amb alguna picada d’ullet al pare. Per això, trieu els seus plats preferits, però que puguin agradar a tots.
  • Penseu en les restriccions de les dietes de cadascú. És un dia especial, però podeu preparar un àpat excel·lent sense sortir massa de les preferències calòriques o del que sigui que s’estan controlant.
  • Sigueu creatius! Feu que el Dia del Pare sigui divertit i original, i escolteu les magnífiques idees dels nens i nenes!

Primer:

  • Aquest pot ser el plat on més esforç hi posin les petites i petits. Deixeu volar la imaginació.
  • Una amanida és fàcil de preparar i dona molt joc a l’hora de posar-se creatius.
  • També pot ser bona idea preparar un pica-pica amb diferents canapès o aperitius.
  • Si els nens són més grans, podeu decantar-vos per fer una crema de verdures, ja sigui calenta o freda, i fer que siguin ells els que la preparin, amb la vostra ajuda.
Dia del Pare

Segon:

  • En aquest plat s’ha d’afegir la dosi de proteïna de l’àpat pel que, si en mengeu, és una bona idea apostar per la carn o el peix. Això dependrà de les vostres preferències.
  • El segon plat es pot completar amb uns acompanyaments, ja sigui salsa, patates, moniatos o d’altres verdures.

Postres:

  • Les postres sempre són el petit plaer que tanca un bon àpat, pel que és un bon lloc per deixar una mica de banda les restriccions, si després les racions són adequades.
  • Un pastís sempre és una bona opció i, a més, és fàcil que els petits puguin ajudar.
  • Els pastissos freds tipus “cheesecake” també són fàcils de preparar i agraden a la majoria.
  • I si preferiu quelcom lleuger, cap problema en fer una gran macedònia plena de fruita de temporada!

Com veieu, preparar aquest àpat pot ser una activitat divertida, i el resultat segur que agrada molt a tothom! Felicitats a tots els pares i bon profit a tothom!