El nostre blog

Publicado el dia

Com fer millors fotos aquestes vacances

Gràcies als smarphones, capturar la bellesa dels paisatges que ens envolten és cada cop més fàcil. Però si tot i així la fotografia se’t resisteix, et volem donar alguns consells per ajudar-te aquest estiu.

  1. Assegura’t que la lent estigui ben neta i seca: d’aquesta manera evitaràs distorsions a la imatge. El millor és fer servir un drap de microfibra com el de les ulleres.
  2. Aprofita la simetria. El nostre cervell està programat per trobar la simetria atractiva. Busca-la als paisatges per aconseguir fotografies més estètiques.
  3. Fes servir les dues mans. Normalment per fer una foto ràpida agafem el mòbil amb una mà i fem servir l’altra per prémer el botó. El millor és fer servir totes dues per estabilitzar-lo i que no quedi borrosa.
  4. Recorda la regla dels terços. Activa la graella 3×3 del teu mòbil i intenta tenir-la en compte a l’hora de composar la imatge. El resultat seran fotografies amb molt més interès visual.
  5. Utilitza el mode HDR. Tarda una mica més a fer la foto, però aconsegueix un millor equilibri de color i capta més detalls tant a les parts clares com a les fosques.
  6. Recorda que els teus ulls no són la càmera, així que oblida’t del que veus i centra’t només en el que apareix a la pantalla.
  7. Aprofita les línies naturals per a guiar l’ull. Hi ha algun element de la fotografia que t’agradaria destacar? Fes servir les línies que apareixen a la imatge per guiar subtilment la mirada de l’espectador.
  8. Intenta no fer servir el flaix i el zoom. El primer fa malbé la temperatura de la llum i el segon fa que les fotografies siguin de més baixa qualitat.
  9. Utilitza accessoris o apps. Pots treure-li més partit a la càmera del teu mòbil amb accessoris com trípodes o lents especials i aplicacions per a retocar les imatges.
  10. Experimenta. Prova múltiples perspectives i fes moltes fotografies d’un mateix paisatge. La millor manera de millorar és practicant.