El nostre blog

Publicado el dia

5 llocs on fer una capbussada a Ponent

Qui diu que cal una platja per fer passar la calor? A les terres de Lleida hi podràs trobar diferents espais naturals on prendre un bany d’aigües fresques i cristal·lines. Avui, a falta de mar, et descobrim 5 racons preciosos per fer una capbussada a les terres de Ponent.

​Embassament de Terradets o de Cellers

L’embassament de Terradets es troba en el riu Noguera Pallaresa, a la comarca del Pallars Jussà. S’estén pels municipis de Llimiana, Gavet de la Conca i Castell de Mur, tots ells integrats per diversos nuclis de població. La tranquil·litat de les seves aigües fa que, en aparença, s’assembli més a un llac que a un embassament. Les diferents rutes que envolten el pantà permeten descobrir els seus paisatges rics en flora i fauna. Hi trobaràs diferents zones de bany, com la dels Roures, al camí d’accés a Llimiana, i la del campament El Pago, poc coneguda pels visitants fins a la posada en marxa dels nous trens de la línia Lleida-La Pobla, que la fa accessible des de l’estació de Cellers.

Imatge extreta de viurealspirineus.cat

​La Platgeta de Camarasa

La Platgeta és la zona de bany que el municipi de Camarasa té a la riba del riu Segre. És un espai net, de pedra i de fàcil accés d’uns 50 metres de llargada i 20 d’amplada. Es tracta d’una de les zones de bany d’aigua dolça controlades per la Generalitat de Catalunya i compta amb un servei de vigilància. Però, tot i això, sempre cal gaudir-la amb precaució (especialment a la zona del pont romà).

​Congost de Montrebei

Molt popular els últims anys, banyar-se al congost és banyar-se en un entorn imponent amb el Montsec com a teló de fons i entre parets verticals de 500 metres. El riu té unes aigües tranquil·les de blau turquesa amb una profunditat bastant gran. A banda de banyar-t’hi, podràs fer moltes més activitats: trekking, rutes per les passarel·les o excursions en kayac són alguns dels seus atractius.

Imatge extreta de demayorquierosermochilera.com

Barranc de Merea

El Barranc de Merea amb el seu salt d’aigua d’uns 10 metres i diversos gorgs als seus peus és un petit paradís a descobrir. Es troba a l’entorn del petit poble ara ja deshabitat amb el qual en comparteix el nom, situat a l’obaga de la Serra de Comiols i agregat al municipi de Gavet de la Conca. Poc concorregut perquè el seu accés et porta a fer una part del recorregut per arribar-hi caminant dins l’aigua del riu Conques, és un oasi de pau per als més privilegiats. Les seves aigües cristal·lines pintades de color turquesa envoltades de vegetació el converteixen en un espai idíl·lic on relaxar els cinc sentits.

Pantà de Sant Antoni

Considerada la superfície d’aigua dolça en profunditat més gran de Catalunya, el pantà de Sant Antoni disposa de moltes zones de bany amb una excel·lent qualitat d’aigües. Hi podràs trobar fins i tot una guingueta, que et farà sentir com si fossis a la platja! Però la joia de la corona del Pantà de Sant Antoni és La raconada, molt a prop de Tremp, s’hi accedeix a través d’un corriol que porta a un dels espais més bonics de l’embassament i que, per la seva estretor, et permet nadar d’una riba a l’altra.

 Imatge extreta de lleida.com

I recordeu que al no ser zones controlades, els rius, pantans i estanys poden tenir elements perillosos que no es veuen a simple vista: troncs submergits, arrels, corrents o zones que semblen poc profundes però que en realitat ho són. Aneu en compte i respecteu la natura i el paisatge que us envolta!

Esperem que gaudeixis d’aquestes platges d’aigua dolça per fer una capbussada de les Terres de Ponent!

També et poden interessar aquestes rutes per gaudir de l’Alt Urgell.