El nostre blog

Publicado el dia

22 de març: Dia Mundia de l’Aigua. Consells per estalviar aigua

Des de 1993, el 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua per cridar l’atenció sobre la importància de l’aigua dolça i la defensa de la seva gestió sostenible. Cada any, el Dia Mundial de l’Aigua destaca un aspecte particular relacionat amb l’aigua; aquest any el lema és “No deixar a ningú enrere”, i pretén defensar el dret de tots els éssers humans a tenir aigua dolça i potable per tal de dur una vida digna.

El Dia Mundial de l’Aigua és, sense cap dubte, una oportunitat fantàstica per conscienciar-se sobre tots els problemes relacionats amb aquest recurs indispensable i prendre mesures per canviar la situació, per això, avui volem posar el nostre granet de sorra (o la nostra goteta d’aigua) i donar-te alguns consells perquè aprenguis a estalviar aigua a casa:

 

1) Utilitza el rentavaixella: gasta un 10% menys d’aigua que la rentada de plats manual.

2) Ampolles de plàstic dins la cisterna: tot i que moltes cases ja tenen sistemes de doble capacitat, encara es gasta molta més aigua de la necessària.

3) Tanca l’aixeta mentre et rentes les dents o t’afaites: estalviaràs fins a 12 litres d’aigua per minut.

5) Rentadores ben plenes: així optimitzaràs el consum d’aigua de cada rentada.

6) Si regues, que sigui de nit (especialment a l’estiu): durant el dia, les altes temperatures evaporen part de l’aigua abans que aquesta penetri bé a la terra, de manera que n’has d’utilitzar més que si ho fas al vespre o la nit.

7) No et banyis, dutxa’t: així estalvies fins a 150 litres d’aigua… Cada dia!

8) El WC no és una paperera: posa un cubell de brossa al bany per evitar tirar de la cadena cada cop que llences alguna cosa al vàter.

9) Aigua freda a la nevera: si t’agrada l’aigua freda, tingues sempre una ampolla a la nevera per no haver d’esperar amb l’aixeta oberta perquè surti l’aigua més fresca.

Estalviar aigua és molt més fàcil del que ens pensem! Se t’ocorre alguna idea més?