El nostre blog

Publicado el dia

Síndrome postvacacional? T’ensenyem com vèncer-lo!

Tornar al setembre a la feina amb un bon somriure no és ciència-ficció, només necessites alguns consells per ajudar-te a afrontar aquest nou repte ple d’energia positiva i dir adéu al síndrome postvacacional. Som-hi?

Des del projecte Empresa Saludable que estem iniciant a Plusfresc en el que treballem per millorar el benestar físic i emocional de les nostres col·laboradores i col·laboradors volem compartir amb tu alguns consells que ens ha facilitat el nostre proveïdor de benestar, Equilibrium Cosment, per tornar aquest setembre en plena forma.

Primer de tot, tanca els ulls. Inspira, expira.

Falta poc temps per incorporar-te a la feina o tot just fa pocs dies de la teva reincorporació de les vacances? Si la resposta és afirmativa, pregunta’t: com et sents? Et reconeixes amb algun d’aquests símptomes?

 • Amb ansietat
 • Desmotivació
 • Cansament
 • Nerviosisme
 • Inquietud
 • Falta de concentració
 • Nàusea
 • Insomni

Sí? No et preocupis! No t’has desenamorat de la teva feina. Tan sols estàs davant del síndrome postvacacional, el qual és molt més freqüent del que podem imaginar. Pensa que trencar la inèrcia del treball, després d’onze mesos, per gaudir de les vacances, costa. Tot i que encara costa més trencar la inèrcia de les vacances per tornar a la rutina del treball.

síndrome postvacacional

Però… què podem fer per combatre aquest síndrome?

La Judit Querol, la psicòloga d’Equilibrium Cosment, ens ha explicat que quan tornem a la rutina, tenim dues opcions, per un costat podem tornar-nos a activar al màxim, pensant en totes les nostres responsabilitats, tasques pendents i tornar-nos a pujar al tren que va a contracorrent en un temps mínim, o bé podem apostar per activar-nos de manera progressiva, més lenta i que duri més temps. Aquesta opció és més recomanable, és important que la primera setmana ens ho prenguem amb una mica més de calma, que respirem i somriguem.

Altres consells que ens recomana la Judit són:

 • El positivisme és un element clau per a superar els símptomes de la síndrome postvacacional. A més, cal aplicar-lo tant en el terreny personal com en el professional. Pensa que estàs vivint un moment perfecte per a plantejar-te nous reptes i desafiaments: començar a fer esport, deixar de fumar, seguir una dieta més sana…
 • Començar a planificar el pròxim viatge que faràs durant les teves pròximes vacances. També és bo marcar-te uns objectius d’estalvi. El teu propòsit ha de ser el de recobrar la il·lusió i afrontar amb energia les primeres setmanes després de les teves vacances.
 • Alimentació saludable, cuidar més la teva alimentació ajudarà al teu cos a regular-se i a sentir-se millor. També és recomanable ajudar a l’organisme a activar-se bevent te verd o vermell i evitar el consum de cafè.

Amb aquests consells segur que la teva tornada a la feina serà brillant i desprendràs energia positiva!