El nostre blog

Publicado el dia

Petits canvis per dur una dieta més sana

dieta més sana

No cal posar-se a comptar calories per dur una dieta més sana: només cal anar incorporant de mica en mica nous hàbits alimentaris. Són tan fàcils d’aplicar que ni te n’adonaràs!

 1. Canvia les proporcions. Enlloc de posar primer la pasta o la carn al plat, emplena’l primer de verdures. Després divideix la meitat que queda entre els hidrats de carboni i les proteïnes.
 2. Evita el sucre. Beu aigua enlloc de begudes ensucrades i quan el teu cos et demani sucre, tria aliments naturalment dolços, com la major part de les fruites o vegetals com la remolatxa i el blat de moro.
 3. Busca alternatives més sanes. Per exemple, pots substituir…
  • L’excés de sucre per una mica de vainilla o canyella.
  • La mantega per l’alvocat.
  • Les patates d’acompanyament per una amanida.
  • Els sucs de fruita per fruita sencera.
  • La xocolata amb llet per xocolata negra.

  Quines més se t’acudeixen?

 4. Dona visibilitat als productes més saludables. Posa’ls a la part més visible de la nevera o deixa la fruita en un bol sobre la taula perquè sigui el primer que vegis quan entris a la cuina. I també funciona al revés: amaga el que no et vulguis menjar! Si no ho veus, no hi pensaràs.
 5. Menja a poc a poc i mastegant bé. D’aquesta manera li donaràs temps al teu cos de processar si ja està ple i no menjaràs de massa.
 6. Esmorza bé. Comença el dia amb aliments saludables: fruita, cereals integrals i sense sucres afegits, fruits secs o derivats làctics fàcils de digerir com el iogurt, el quefir o el mató…
 7. Tria productes frescos de temporada. Fruita, verdura, carn, peix… Escull aliments bons i saludables.

I és que no calen canvis radicals per tractar el teu cos amb el respecte que es mereix: dur una dieta més sana és a l’abast de tothom.

 

dieta més sana