El nostre blog

Publicado el dia

Consells nutricionals per encarar l’hivern

Una bona manera d’adaptar la nostra dieta a les temperatures de l’hivern és incloure aliments locals i de temporada com els que pots trobar a Plusfresc per a aprofitar-ne les propietats i nutrients. A més, és una forma també de variar la dieta depenent de la part de l’any en la qual ens trobem i aconseguir així tastar nous plats adequats a cada estació.

En els mesos de més fred poden augmentar els riscos d’infeccions i refredats i a això se li suma la poca llum del sol que ens pot fer baixar els ànims. Una de les formes més importants d’enfortir el sistema immunitari i el rendiment és absorbint els nutrients diaris que trobem en el menjar. A continuació trobaràs consells sobre alimentació que t’ajudaran a mantenir-te sa durant l’hivern!

Menja molta fruita i verdura

És important menjar molta fruita i verdura de temporada que ens aportin vitamines, sobretot la C, que és molt beneficiosa per al nostre sistema immunitari. A l’hivern potser ens resulta més difícil menjar fruita i verdura en cru que no pas a l’estiu, així que caldria preparar-les de manera que no perdin els seus nutrients. Per exemple, al vapor o al forn, millor que no bullides.

La fruita seca

Castanyes, nous, avellanes, ametlles, pinyons… són una gran font d’energia. Contenen greixos saludables: Omega 3, proteïna vegetal i una gran quantitat de minerals com el potassi, magnesi, fòsfor o calci i vitamines com l’A, B i E. La fruita seca també ajuda a controlar els triglicèrids en sang i el nivell de colesterol i ens aporten molta fibra.

Aprofita els llegums

Són rics en zinc, que contribueix al normal funcionament del sistema immunitari. Tenen un alt valor nutricional, aportació de fibra i baix contingut en greixos. Al migdia una bona opció podria ser combinar un llegum, amb cereal i verdures. Intenta no abusar dels típics plats de cullera hivernals, amb molt embotit i carn vermella, opta per plats més lleugers amb verdura. Un truc? Posa una mica de pebre vermell fumat als llegums per donar el típic gust de xoriç als guisats, sense posar-ne!

Beu molta aigua

És igual de necessari beure aigua a l’hivern que a l’estiu, ja que la deshidratació també provoca cansament: la falta de líquid fa que la sang s’espesseixi i, per tant, a l’organisme li resulta més difícil repartir els nutrients a tots els òrgans. A l’hivern, amb el fred, una bona opció és optar per infusions (no tes o cafès, que tenen estimulants com la cafeïna i la teïna), més atractives durant aquests mesos que l’aigua freda de la nevera.

Fes exercici durant el matí

És fonamental, a més de portar una dieta equilibrada, dur a terme activitat física diàriament per a cremar calories, cuidar la salut i prevenir malalties. El principal és mantenir-nos actius durant tot el dia: puja i baixa escales, ves caminant al treball, aixeca’t cada dues hores de la cadira de l’oficina i estira… Si podem, l’ideal és activar el cos al matí, amb la llum del dia, redueix la melatonina i indica al sistema nerviós que el dia ja ha començat i que és hora de posar-se les piles. A més a més, la llum del sol ens aporta la vitamina D necessària per a l’organisme.

 

Esperem que et serveixin aquests consells nutricionals per encarar l’hivern!

Recorda que trobaràs els millors productes frecos a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquests 8 passos per estalviar a l’hivern.