El nostre blog

Publicado el dia

Aliments que ens protegeixen del sol

Quan arriba l’estiu, fem més plans a l’aire lliure. Ens passem més hores exposats al sol i hem de prestar més atenció a la cura de la nostra pell. Cal que sempre sortim al carrer amb la crema solar posada, però a banda és important saber que una dieta rica en antioxidants, a més d’augmentar les nostres defenses, pot ajudar-nos a prevenir el mal causat pels raigs ultraviolats.

Òbviament, la dieta no pot reemplaçar l’ús de protector solar, però existeixen uns certs aliments que poden brindar protecció interna contra les cremades solars i les arrugues en l’àmbit cel·lular.

QUINS ALIMENTS ENS AJUDEN EN LA CURA DE LA NOSTRA PELL?

Fruits vermells: Nabius, cireres, groselles o gerds entre altres, són aliments carregats d’antioxidants, entre ells la Vitamina C i polifenols, que inhibeixen el mal dels radicals lliures causats per una exposició continuada al sol. A més, la vitamina C participa en la formació de col·lagen i elastina, necessàries per a mantenir la pell ferma i amb bon aspecte.

Oli d’oliva: El seu alt contingut en vitamina E, antioxidants i àcids grassos monoinsaturats, representen una combinació perfecta per a protegir la teva pell des de dins facilitant la regeneració cel·lular mentre inhibeixen el mal oxidatiu i a més prevenen la inflamació.

Pastanaga i tomàquet: Aquests aliments contenen carotenoides, composts amb capacitat antioxidant que absorbeixen la radiació ultraviolada i ens protegeixen. Altres aliments rics en carotens són albercocs, mànec, síndria, hortalisses de fulla verda (espinacs, bledes) o pebrot vermell.

Fruita seca, llavors i peix: Aliments com les nous, la xia, el lli, les sardines o el salmó contenen Omega-3. Els àcids grassos Omega-3 intervenen en els mecanismes d’inflamació protegint la pell. Inclou aquests productes en la teva dieta i notaràs els seus beneficis.

Alvocat: Aliment amb vitamina E, que prevé el mal dels radicals lliures, és antiinflamatori i millora la capacitat de la pell per a actuar com a barrera de protecció. A més, ens ajudarà a reparar la pell després d’haver pres el sol.

Xocolata (almenys amb el 60% cacau): Presenta un elevat contingut de flavonoides, potents antioxidants, que milloren la capacitat de les cèl·lules per a reparar-se davant les cremades.

Te verd: Important font de diversos polifenols amb efectes beneficiosos per a la pell. Un te verd gelat és una manera molt refrescant d’aprofitar els beneficis d’aquesta planta en aquesta època.

Incloure aquests aliments en la nostra dieta ens ajudarà a protegir-nos del sol, però sobretot no oblidis el protector solar!

Recorda que trobaràs tots aquests aliments per protegir-te del sol a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article sobre plantes aromàtiques ideals per cultivar a casa.