El nostre blog

Publicado el dia

Peres cuites al xerès

Aquesta recepta de peres cuites al xerès és molt original, segur que et sorprendrà.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 35 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en calories, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 152
Hidrats: 26 (74%)
Proteïnes: 1 (1%)
Greixos: 0

Ingredients

– 1 pera (per ració)
– ½ got de vi de xerès
– ½ got d’aigua
– 25 g de mel
– 1 pela de llimó
– fulles de menta
– 50 g de xocolata per fondre

Preparació

Peleu la pera. Coeu-la amb el vi de xerès, l’aigua, la mel, les branquetes de menta i la pela del llimó. Quan la pera estigui cuita (al cap d’uns 30 minuts), retireu-la i reserveu-la.
Deixeu reduir el suc de la cocció a foc viu fins que gairebé es caramel·litzi.
Serviu-ho sobre una base de xocolata fosa.
Decoreu el plat al gust, amb una part del suc de la cocció un cop refredat, i afegiu-hi unes fulles de menta.

Comentaris

La fruita cuita amb vi és una bona opció per preparar unes postres de textura i sabor diferents. No conserva l’alcohol, ja que es perd durant la cocció.

També et poden agradar aquests 3 plats per cuinar amb cireres.