El nostre blog

Publicado el dia

3 plats per cuinar amb cireres

cireres

Ara que per fi han arribat, ve de gust menjar-ne a tota hora… i per sort són tan versàtils que si volem podem fer-ho! Avui tres receptes per cuinar amb cireres: un ‘smoothie’ de cullera, un gaspatxo diferent i la millor salsa per complementar el filet de porc. Pren nota!

‘Smoothie bowl’ de cireres i xocolata

smoothie bowl de cireres i xocolata

deliciaskitchen.com

Ingredients

  • ½ tassa de cireres (sense pinyol)
  • ½ tassa de llet d’ametlla
  • 1 cullerada de cacau en pols
  • 1 grapat de fulles d’espinacs
  • 1 cullerada de llavors de xia
  • 1 plàtan madur
  • ¼ cullerada de vainilla líquida

Per a la decoració:

  • Cireres
  • Crema d’ametlles
  • Papaia (o qualsevol fruita dolça)

Preparació

  1. Batre fins a aconseguir una textura fina i decorar amb cireres, crema d’ametlles i papaia.

Gaspatxo de cireres

gaspatxo de cireres

blogdecuina.blogspot.com

Ingredients

  • 250 g de cireres (sense pinyol)
  • 1 kg de tomàquets
  • ½ ceba
  • ½ pebrot verd
  • 1 cogombre
  • 1 all
  • 3-4 fulles de menta
  • Oli, sal, pebre, vinagre

Per a la decoració:

  • Sèsam

Preparació

  1. Pelar el cogombre, treure les llavors del tomàquet i triturar-los juntament amb la ceba, l’all, el pebrot verd i la menta.
  2. Posar-hi la sal, el pebre i el vinagre, i anar afegint l’oli mentre ho anem batent.
  3. Servir fred, adornat amb una mica de sèsam.

Filet de porc amb salsa de cireres

filet de porc amb salsa de cireres

directoalpaladar.com

Ingredients

  • 2 filets de porc
  • 200 g de cireres 
  • 2 taronges
  • 1 llimona
  • 4 cullerades de mel
  • Una mica de whisky
  • Sal i pebre

Preparació

  1. Barrejar el suc d’una de les taronges i el de mitja llimona amb dues cullerades de mel i una mica d’aigua.
  2. Bullir la mescla, pintar la carn amb el resultat i deixar marinar durant unes hores.
  3. Netejar i treure el pinyol a les cireres i escalfar a foc lent juntament amb el suc de l’altra taronja i la mitja llimona que quedava, una miqueta de whisky i dues cullerades de mel. Anar reduint la salsa fins que quedi espessa.
  4. Tallar la carn en medallons i fer-la a la planxa. Afegir sal, pebre i la salsa.

Si busques més receptes per cuinar amb cireres també et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/postres/4-granissats-i-batuts-que-et-faran-oblidar-la-calor/